Skip to main content

Agility võistlus, 04.09.11

Käisime Orriga keskendumise kogemust jälle saamas. Viljandis toimus agility eksam, mille raames joosti ka 3x hüpperada A0 klassile. Kohtunikuks Svetlana Zolotnikova. Kohal oli 11 A0 klassi maksit.

1. rada. Ilus absoluutne jooksurada - võistlus käis kiiruse peale. Orru aga tahtis hoopis nuuskida, nagu muuseas lonkis minule ka järele. Minu käes olev grillliha oli viimane ihalusobjekt, kõik rohulibled olid paremad. Loomulikult väljaspool platsi läks liha hästi peale. Siis hajus ta tähelepanu aga sootuks ja ta unustas üldse hüpata - lihtsalt vaatles midagi/kedagi andunult. Selle eest saime 2 tõrget. Isegi tunnelist välja tulles vahib ta ringi. Kokku tuli -10 ja imede ime jõudsime isegi ideaalaegagi, kuigi napilt. Kiiruseks 2,75 m/s. See andis meile 5. koha. Uskumatult tujurikkuv on selline käitumine.
Pilt: Inessa Zaitseva
2. rada. Natuke juhtimist oli vajalik. Muidu hea ja motiveeriv rada. Seekord teadsin, et mul pole mõtet mingit maiust kaasa taridagi. Läksin temaga hoopis enne jooksu järve sulistama. Sellest oli vist abi, sest Orr otsustas natuke kiiremini liigutada - mitte nüüd väga kiiresti, sest natuke peab ikka aega jääma ringi vaadata jooksu pealt ka. Aga usumatult heaks teeb tuju kui koer jälgib ja jookseb koos sinuga. Rajal me vigu ei teinud ja kiiruseks tuli 3,91 m/s. See andis meile 1. koha, kuigi olin selle üle siiralt üllatunud.
3. rada. Lühem kui eelmine rada. Start läks metsa, Orr jäi nuuskima. Siis ta üsnagi munes, nuuskis ja vahtis ringi ja jooksma hakkas alles kahel viimasel tõkkel. Igatahes ei ole just kõige meeliülendavam joosta koeraga, kes samaaegselt jooksmisega nuusib maad või vahib ringi mida nuuskida saaks. Ootan kui see aeg läbi saab. 0 viga ja kiiruseks 3,71 m/s. See andis meile minu veelgi suuremaks üllatuseks 2. koha.

Comments