Skip to main content

Agility mängud, 01.09.2011

Kooli alguse puhul oli Tartus Tarkusepäev, mille raames toimusid ka mitteametlikud ja mittetraditsioonilised agility võistlused. Osalesin mõlema koeraga kõikidel võistlustel. Ilm oli ilus ja võistluskeskond oli ärev: vali muusika ja palju õhupallide katki minemisi + suur hulk inimesi ja lapsi + natuke väiksem hulk koeri.
1. mäng kujutas endast ringrajal jooksmist. Jooksma pidi 45 sekundit ja kes kõike rohkem takistusi läbis selle ajaga oligi võitnud. Disklaffi sai siis kui pulk maha kukkus, tõrked tuli parandada (25 osalejat).
Glenn naerutas oma kosmiliste hüpetega rahvast ja ühe tõrkega saime läbitud 22 takistust (17-19. koht). 
Orri kiirus oli üles ja alla, kord ei jõudnud ma talle järgi ja siis olin temast jälle tükk maad ees ja ootasin teda järgi - see oli siis kui ta rahvast vaatlema jäi. Sellise kõikuva tempoga läbisime 25 takistust (10 -11. koht).

2. mäng oli üsna tavaline rada KUID - iga kord (4x) kui koer tunnelisse sisenes, pidi koerajuht asetama tennisepalli tunnelisuu juures olevasse korvikesse. Tõrked pidi jälle parandama ja disklaffe ei antud (23 osalejat).
Glennu oli aeglane ja pallide asetamisega minul probleemi ei olnud, pigem pidin Glenni järgi ootama. Imelikul kombel tuli ta jälle tõkkest mööda. Kuigi Glenn tahab väga maiust siis on ikka super suur vahe, kas ma enne rada trikitan temaga maiusega või mängin. Toit ei küta teda nii üles (aeg 45,35 sek ja 17. koht).
Orr jooksis kohe esimese hooga kotti, nagu nii mõnigi teine algaja :D. Veel tuli ta ühest hüppetõkkest mööda ja mingi hetk raja peal hakkas tal vist igav ja siis jäi kohe täitsa rahvast vahtima. Niiet keskendumine oli nagu ta oli. Ka viimasest tõkkest jooksis ta sujuvalt mööda. Videost on ilusti näha, et ta lihtsalt vaatab inimest otse enda ees ja siis nagu mingi autopiloodi peal jookseb minuga kaasa, ilma keskendumata, mis ma teen. See on meile täitsa omane käitumine (aeg 44,6 sek ja 14. koht).

3. mäng oli meeskondlik teatejooks. Alustas algaja, kes jooksis nö 13 takistusest koosnevat A0-i rada. Koheselt pärast algaja lõpetamist startis edasijõudnud koer, kes jooksis ~A1 hüpperada (11 meeskonda)
Glennu oli edasijõudnud ja oli paaris vana trennikaaslase, kuldse retriiveri, Artemisega. Artemisel tuli küll üks viga aga muidu joosti rõõmsalt ja hea tujuga. Glennil oli ka hea tuju, tegime täitsa kena raja, rahvas jälle lagistas naerda minu väikse lendkoera peale :) (aeg kokku 56,51 sek + 1 viga = 4. koht).
Orru oli algaja osas ja edasijõudnuks oli labradori retriiver Lote. Ausalt öeldes, ei oleks ma üldse imestanud kui ta oleks otsejoones Lote juurde kihutanud. Õnneks ta seda ei teinud. Ta oli juba nii väsinud (selleks ajaks olime me selle mürtsu ja kärtsu sees olnud juba 4 tundi), et ei viitsinud eriti isegi ringi vahtida aga tänu sellele kannatas ka kiirus, muidu oli isegi päris hea. Lote tegi ka ilma vigadeta soorituse aga Lote oli vist ka juba päris väsinud :) (aeg kokku 59,91 sek = 5. koht).

Igatahes oli väga lahe õhtu ja pealtvaatajaid oli palju!

Comments