Skip to main content

22.07.12. Agility võistlused

Nädalavahetuse heietused jätkuvad. Lisaks näitustele ja ujumistele ja suguvõsakokkutulekule oli plaan ka agilityt teha. Kohtuniku tööd oli tulnud tegema Leedukas Dalius Strazdas. Kõik tulemused SIIN. Ja mõned klõpsud minu FB albumis SIIN
ORR
1. rada. Agilityrada. Otse näituseringist jooksime agility starti. Kibekiirelt sai pats koerale pähe visatud ja endale plätade asemel jooksukõlblikumad jalatsid jalga ja jooksma me saimegi. Kõik käis nii kähku, et isegi operaator kõps ei jõudnud filmima vaid suutis poole raja pealt mõned klõpsud teha. 
Orril oli hea tuju, ei nuuskinud ega midagi (tallegi vist ootamatult hakkasime jooksma). Muidugi kiiremni oleks ju võinud aga ma läksin ka kindla peale puhast rada saama. Seda me saimegi, kiiruseks tuli 3,46 m/sek. See oli meie kolmas puhas rada A1-s ja sellega saime A2-te! Lisaks saime ka 2. koha.
Kuidagi hale aga peaks tegema ikka A1 kokkuvõte:
Joostud 7 rada (5 agility ja 2 hüpperada), milledest tulemus 0 kolmel korral, tulemus -5 kahel korral ja DSQ samuti kahel korral. 5 raja keskmine kiirus: 3,34 m/s.
Minu jaoks on see ikka väga kiire üleminek järgmisse klassi, sest Glennil kulus A2-te saamiseks uskumatud 43 ametlikku rada!
2. rada. Juba A2-s. Hüpperada. Nüüd oli juba Orr valmis, et saab nuuskima minna. Seda ta ka rajal tegi. Muidu jooksis nii enam vähem aga nii kui pöörded on siis on ilusti nina maas ja käib väike muruanalüüs. Õnneks pöördeid väga palju polnud ja sai tiba ka joostud. Raja viimane pulk kukkus ja selle nuuskimise peale saime vaid 0,38 sek ajaviga. Kiiruseks tuli 3,56 m/sek. Sellegipoolest saime jälle 2. koha. 
3. rada. Täitsa raske agilityrada. Juba õppimisel tegi mind murelikuks slaalomisse saatmine ja üks tunnelisse minek ja nagu välja tuli siis õigustatult. Ei tea milles asi, kas selles, et ma pritsisin teda voolikust veega või, et Glenn üht pisemat terjerit Orru puuri kõrval tahtis ära süüa aga igatahes oli Orru väga häiritud. Rada läks päris toreda hooga senimaani kuni tuli sisse pööre ehk jõudsime slaalomini. Koheselt läks Orru nina maha ja seega kadus ka keskendumine ja valesse pulgavahesse Orr siseneski. Sealt edasi kadus hoog ja keskendumine täielikult. Pärast slaalomit hüppas ta tõkkele ilma mind vaatamata. Jälle oli keeramine ja Orrul jälle nina maas! Siis kutsusin mina Orri liiga vara. Pärast seda tuli minu jaoks raja teine väga raske koht - tunnelisse saatmine. Orr läks, maksku mis maksab, läbi minu jalgade valesse auku! Tunnelist väljudes tormas suurema hooga A poole, mitte muidugi mind vaadates, et rada keerab ära. Keeramisel jälle Orrul automaatselt nina maas. Siis jäi ta ei tea keda vahtima, pärast vahtimist otsustas joosta ja tegi vist oma võistlustel sooritatud poomidest kiirusrekordi. See kehtib ka kiige kohta, mis jällegi nii rõõmustav pole. Keeramisel jälle suutis nina maha panna. Ehk ühesõnaga oli raja sooritus katasroofiline! Tulemus loomulikult DSQ.
A2 radade videod:

GLENN
Kuigi ma jätsin Glenni vanemate juurde tuttu, et ta saaks eelmisest päevast puhata, ja Glenn saabus võistlusplatsile alles enne oma starte, oli Glenn ikka väsinud. 
1. rada. Agilityrada. Raja sooritusel kukkus paar pulka ja A hüppas ta üle ka.  Juba õppides tundus mulle igati ebaloogiline, et A-lt läheb otse kiigule, seega juhtisin mina Glenni A-lt otse tõkkele ja koheselt sain aru, et tegelikult oleks pidanud kiigele minema aga võtsin veel ühe tõkke, kiitsin koera ja tulin platsilt ära, et Glenni mitte veel rohkem väsitada. Juhtus aga see, et mitte keegi ei saanud aru, et meil veel pool rada jooksmata - seal hulgas ka kohtunik, kes ei näidanudki meile DSQ, ja kui ma võislusraamatu kätte sain siis nägin, et meil kirjas tulemus ja puha. Tahtsin muidugi, et meile ikka pannakse kirja disklaff, et kõik oleks õige aga öeldi, et ei saa kuna kohtunik disklaffi ei näidanud. Noojah. Kuigi nüüd sai Glenn endale kirja oma rekord kiiruse. Aga mina arvestan seda ikka kui DSQ.
2. rada. Väga lihtne agilityrada. Neid A3 radu õppides mõtlesin sellele, et kui hästi nad oleks Orrile sobinud, palju sirgeid ja üleüldse väga joostavad ja rajad, lisaks lihtsad slaalomisse sisenemised. Glennuke aga oli väsinud, sellest ka pulk kukkus ja kiiruseks tuli vaid 2,74 m/sek. Kokku -5 ja lisaks üle 14 sek ajaviga.
3. rada. Samuti üsna lihtne hüpperada. Meie sooritasime rada rahulikus tempos, kiiruseks oleks tunud umbes 3 m/sek. Eelviimasele tõkkest kihutas Glenn mööda ja jäi valele poole tõket, ma ei kutsunud ka teda ilusti ära ja nii ta valelt poolt tõkke võttiski. Tulemus DSQ.
Kõik Glenni radade sooritused videol:

Poisid pika nädalavahetuse lõpuks:

Comments