Skip to main content

14.07.12. Agility võistlused

Seekordsed agility võistlused viisid meid Pärnumaale Maria tallu. Päev oli super pikk (16 tundi): kodust oli start kell 6 (äratus kell 5) hommikul ja koju tagasi jõudsime peale 22 õhtul. Koht oli väga kena oma ilusate muruplatside ja lillepeenardega. Lisaks oli ka mõnus varjualune, kuhu sai päikese ja vihma eest peituda. Seekordne kohtunik oli Willem-Aleksander Kelders Hollandist. Ka eelmisel suvel Pärnus sai tema radu joostud, juba siis jäid meelde mõnusalt joostavad rajad ja kohtuniku jutukas olemus. 
Tulemused SIIN
Mõned pildid SIIN
ORR (teine võistlus A1 klassis):
1. rada. Hüpperada ja väga lihtne. Kahjuks Orr nuuskis ja ikka täiega jalutas. Rada sai läbitud mõõdukas traavis. Jube. Positiivseks oli täitsa kena slaalom ja see, et Orr küll traavis ja nuuskis samal ajal AGA ta ei jäänud seisma ja ei vahtinud ringi. Aga tulemuseks puhas rada, sest jällegi jõudsime aega. See andis imekombel ka 2. koha. Kiiruseks vaid 3,39 m/sek.
2. rada. Agilityrada. Jälle lihtne ja kui oleks jooksev koer siis oleks täitsa nauditav seda joosta olnud. Aga ega jalutava koeraga ka paha ei olnud :) Otsustasin kiirustada koera ja pärast A-d (mille sooritus oli pähh) keerasin ennast liiga vara ära ja Orru tubli koerana tuli otse minu juurde jättes vahele ees olnud tõkke. Tuli DSQ. Ülejäänud rada logises ikka väga - suuresti põhjustatud tema ringi vahtimisest.
3. rada. Jälle agilityrada. Üritasin võtta rahulikult, et ei jääks ühtegi tõket vahele. Kõik sujus väääga rahulikult, kuni 6. tõkkeni, kus ma vaatasin, et koer vist läheb ümber tõkke ja hõikasin "Siia". Koer tuligi minu juurde ja sellest saime tõrke. Miks ma küll talle "Hopp" ei hõiganud? Ei tea. Slaalomiga olen jälle rahul. Ülejäänud rada kulges kenasti ja ikka rahulikult :) Oleksin võinud ju kiiremini ennas liigutada ka. Igatahes tulemus sai kirja -5 (tõrge) ja kiiruseks sai 3,3 m/sek. Sellega sai 5. koha.
Radade videod:
GLENN
1. rada. Võistlus algas agilityrajaga, selline mõnus rada meie jaoks, tiba palju oli ümber saatmisi (meie, mitte A3 jaoks). Glennil oli tuju hea. Rajavigu ei tulnud, küll aga tuli 5,5 sek ajaviga. Glenni kiiruseks 3,03 m/sek, mis on Glenni jaoks selline üle keskmise kiirus. Sellelt rajalt saime 3. koha.
2. rada. Glenn sai enne starti bordercollie Claralt "dopingu" ja oli ülihea tujus, kiirus on suurem kui esimesel rajal. Kahjuks sai meile tunneli/koti valik saatuslikuks, nagu ka paljudele teistele sellel rajal. Läksin Glennist A juures liiga ette ja siis polnud ka nii head kontrolli (ise lootsin, et ta tuleb mulle just rohkem järgi ja ei näe tunnelit). Niisiis DSQ.
3. rada. Hüpperada. Ühe tõkke juures tekkis Glennil mingi arusaamatu tõrge, talle vist tundus suht võimatu sealt üle hüpata, seega otsustas ta ringi tulla. Raja teisel poolel väsis Glenn väga ja hüpped muutusid raskeks. Seega tulemuseks -5 rajalt  ja lisaks hiiglaslikud 18,23 sek ajaviga (kiiruseks 2,72 m/sek). sellega saime muidugi 11. koha.
Kõikide radade videod:

Comments