Skip to main content

18.12.11. Pärnu karikas II

Vaevalt olin saanud oma kohvri lahti pakkida (ja järgmisel päeval ootas kohvri uuesti kokku pakkimine) kui oli kangesti vaja agilityt teha. Jalad kohe sügelesid. Mõelda vaid: 1 terve kuu ilma igasuguse agilityta. Õnneks sai isegi mitteametlike võistluste vahel valida. Nii Tartus kui ka Pärnus toimusid võistlused. Otsustasin minna Pärnusse, sest nagunii oleks Pärnut vaja olnud külastada - Orr vajas pügamist ja tahtsin radu joosta, mitte ainult tunneleid. Mul on kuidagi tunneliküllastus sellest suvest. Jooksin ju mõlema koeraga kõik tunneli karikasarja etapid läbi. Lisaks pole kumbki mu koertest eriti tunnelifänn. 
See selleks, teisel hommikul Eestis olles pakkisin asjad ja koerad autosse ja põrutasin Pärnusse. Võisluseks oli Pärnu agility karikasarja II etapp, tegu on mitteametliku karikasarjaga. Kohtunikuks oli Marje Piiroja. Kui tulemused avalikustatakse siis lisan ka need siia.
Esimesena oli võistlustules Orr A0 klassis (kokku 6 võistlejat, kõik suurused koos) ja kavas 2 hüpperada: 
1. rada. Oli täitsa mõnus rada. Mulle meeldis. Ainuke kahtlane koht oli teist korda lühikesse tunnelisse minek, kahtlesin, kas koer seda tunnelisuud kohe näeb. Enne võistlust oli hallis müratase kõrge, mitmel pool urisevad koerad mõjuvad Orrile tavaliselt halvasti. Orr muutub ebalevaks ja ei suuda mulle keskenduda. Ma ei olnud ju koertega jooksunud üle kuu aja, niiet ei osanud midagi oodata. Jooks sujus aga üle ootsuste hästi! Orru jälgis mind ja täitsa jooksis, kuigi tõesti mitte täiskiirusel aga siiski. Tulemuseks puhas rada ja kiiruseks tuli 4,07 m/sek. Selle raja arvestuses jäime oma ajaga 3. kohale. 
2. rada. Rada oli jälle mõnusasti joostav. Orru tundus olevat rohkem hajutatud kui enne. Võttis tunneleid veel rahulikumalt. Tulemuseks tuli puhas rada ja kiiruseks 4,05 m/sek. see andis meile 1. koha. Kahe raja kokkuvõttes asime 1. koha!
Video mõlemast rajast siin:
Mina jäin väga rahule, et kuigi kuu aega pole trenni teinud saime hästi hakkama!
Seejärel viisime Orru pügama ja oli Glenni kord võistlema hakata. Võistlusklassiks A2-A3 (võistlejaid 6, kõik suurused koos).
1. rada. Glenni tuju oli hea. Hüppetehnika oli suvel hullem. Slaalom läks kuidagi kohmakalt. Rada ise oli pigem A3 kui A2, kiire koeraga oleks see üsna väljakutset pakkuv rada olnud :). Mul kiiret koera polnud ja lõkse meie jaoks ka polnud. Kiirust rikkusid paljud ringi saatmised. Väga positiivne oli väga kiire poomi peale jooks. See eest aga A-lt alla tulek oli aeglane. Tulemuseks saime 4,21 sekundit ajaviga. Sellegi poolest selle raja arvestuses 1. koht. Kiiruseks tuli 2,93 m/sek.
2. rada. Jällegi oleks kulunud Glennile ära ringi käsklus. Aeglasema koeraga jällegi tore rada. Mulle sobisid. A-lt allatulek oli jälle ringivahtimisega. Poom seekord aeglasem. Raja lõpus tegin ei tea mis liigutuse ja Glenn hüppe ajal hakkas jalakestega siplema ning ajas tõkke maha. Niiet tulemuseks -5 + 6 sekundit ajaviga. Kiiruseks sellel rajal 2,82 m/sek. Selle raja arvestuses 2. koht ja kahe raja arvestuses samuti 2. koht!
Video mõlemast rajast siin:

Comments