Skip to main content

26.04.14. Agility Soomes

Käisime nädalavahetuseks Soomes ja meil oli võimalus ka tasuta võistleda, sest Kagility on klubi toetaja, niisiis pakkisin koerad kaasa. Võistlus oli laupäeval (kõik tulemused SIIN ja SIIN) ja pühapäevaks ma midagi enam ei planeeritud sest tahtsin vägaväga Orriga iseloomutestil osaleda aga kõik 3 läheduses asuvat testi tol päeval olid juba oma klubi liikmetest pungil ja meile ruumi ei jätkunud. 
Grace, A1 mini, 13 osalejat. Kohtunik Heidi Viitanemi.
1. rada. Täitsa ilusti sujus. Natuke esimesse tunnelisse saatmine oli kohmakas. Poomi ülesmineku peal lõi Grace vedelaks aga tegi ilusti ära. Ja kiigu peale otsustas üldse mitte minna. 2 tõrkega sain ta lõpuks kiigu ära tegema meelitatud. Siis oli muidugi juhtimine sassis ja mitte tunnelisse mineku eest saime kolmanda tõrke ja seega ka DSQ (ma muidugi arvasin, et me saime juba kiige pealt 3 tõrget täis). Tulin platsilt ära, sest raiskasin niigi kiguga nii kaua aega.
2. rada. Ikka agilityrada. Algus ja lõpp olid keerulised, muu ei olnud. Aga rajal sees jälle kiik ja nüüd ka lisaks võõras rõngas. Saime ühe teise rõngaga õnneks enne starti natuke harjutada. Algus läks hästi - võib olla tiba aeglasemalt kui oleksin tahtnud. Slaamom hästi ja kiigu suutsime ka sooritada. olin väga rahul. Siis poomi peale. Lõppu kontrollides jäin temast muidugi sajandiku tahapoole ja vales tunneliaugus ta oligi. DSQ. Nüüd mõtlen et kui oleks teiselt poolt poomi jooksnud oleks võib-olla saanud midagi päästa. Aga üllatus üllatus rõngast hüppas nagu muuseas. Siis unustasin suurest rõõmust enne A-d poolt vahetada ja pidin pärast seda tegema. See aga põhustas Grace A-lt lennu - ta hüppas poole A pealt maha!!! Hull tädi! 
Orr, A3 maksi, osalejaid 28. Kohtunik Anne Savioja.
1. rada. Panin ta stadis istuma ja lukkus koer oligi. Sis oli tükk jamamist et ta ellu ärkaks. Kiirus oli muidugi vastav. Enne kiiku jäin ilusti valsiga jume hiljaks ja Orr tehi suure kaare (hakkasin ennast keerama siis kui koer oli juba praktiliselt ära hüpanud). Siis liikusime sujuvalt aeglaselt. Poomi lõpus tuli hüpe ja Orr tahtis üldse minema minna. Kutsusin ta tagasi. Siis ajas ta pulga maha ja seeärel lõpetasin ma juhtimise ja koer tuli viimasest tõkkest mööda. DSQ.
2. rada. Oli kindel plaan tulemus saada, et mitte meie esimeselt Soome võistluselt lahukda tulemuseta. Starti seekord läksin põhimõtteliselt joostes. See muidugi põhjustas teisest tõkkest mööda tormamise. Selle juures jamamine maksis meile 4 sekundit. Kontaktpindade sooritusetest ei tahaks nagu rääkidagi. Mõlemad korrad A-d hüppas üle. Üks läks kirja sest esimene kord oli selline küüneotsaga puutumine. Poomi hüppas ka üle. Kiirus oli parem. Kirja läks tulemuseks -15 (tõrge + A + poom) ja kiiruseks sai kirja 3,55 m/sek, mis mahtus napilt aega. Koht 20. 
Kuna kahjuks pühapäev oli vaba siis oli meil laialt suumi kohvikutes käia ja jalutada:

Comments

Väga lahe. Grace on tegelikult ikka väga tubli..:) Aga sinu kirjavead ei ole andestavad :D:D:D