Skip to main content

Noorkoerte kuulekusvõistus, 16.06.11

Jälle Orruga kuulekusvõistluste radadel. Tegelikult oleks vajagi pidevalt Orrule võistlusi, uusi kohti, uusi koeri - sest tema keskendumisvõime on lihtsalt null kui on uued kohad ja lõhnad. 
Seekord siis EKSL korraldatud võistlus Kärknas. Kohtunikuks Reelika Prits. Osalesime Orruga 2. astmes, mis on oma loomult raskem kui kutsikad ja kergem kui edasijõudnud. Kokku oli koeri samas astmes võistlemas 4.
EKSL pildid SIIN ja Anne Sooviku pildid SIIN.

Orru tegi platsi kõrval jälle ilusat tööd. Alguspunkti mines läks Orrul "pilt mustaks" s.t., et mingid imelised lõhnad olid stardis ja Orru nina kleepus maha. Nagu kohtunikki ütles, et ta ei uskunud üldse pärast seda, et see koer võib tööle hakata, nii ka mina.
1. Raport ja hammaste näitamine. Äge oli see, et kui kohtunik ütles, et nüüd on hammaste näitamine siis Orru haigutas ja näitas kogu oma hammaste ilu :) Muidu oli see osa OK
2. Kõrvalkõnd. Isegi päris hästi läks. Muidugi mitte nii nagu kodustes tingimustes aga käib kah vist. kohtunikule meeldis!
3. Istuma jätmine. Istus. Aga tõusis püsti kui ma eemaldusin, seega vajas eemalt uut käsku. Videolt - hämmastav kui kiiresti võib Orr istuma asenist ära tulla :)
4. Lamama jätmine. Alguses pidin 2x kõrval ütlema, sest ta ei tahtnud kaasa tulla. Lamas kiiresti, tiba viltu. Videolt - Orru vahtis andunult kaamerasse. Positiivne oli lamama mineku kiirus.
5. Juurde kutsumine. Tuli juurde, oleks võinud tulla kiiremini ja lähemale.
6. Koht. Läks kohale ja lamas aga aeglasemalt kui muidu. 
7. Püsilamamine 30 sek. Ei uskunud ise ka aga lamas ära ja isegi mingi hetk keskendus mulle. 

Tegi küll kõik elemendid ära AGA jälle see mis elememtide vahepeal toimus oli üle mõistuse - ainult nuuskis ja vahtis ringi. Nagu videodeltki näha - temal oli väga huvitav :)
Kuigi üldmulje oli minu jaoks parem kui eelmine võistlus, niiet on mingi progress küll.

Kokku saime 95p, mis andis meile 3. koha!
Kohtunik õnnitlemas, Orr on huvitatud borderitüdrukutest  (pilt: Anne Soovik)
Nina maha kleepunud nagu ikka kui käsu all pole (pilt: Anne soovik)
Kõik 2. astmest osavõtjad (pilt: Anne Soovik)

Comments