Skip to main content

Agility võistlus, 07.05.11

Seekord viis tee Pärnusse. Kõigepealt sai Pärnu linnas peatus tehtud ja Orru pügaja juurde jäetud. Seejärel koos Glenniga võistlusplatsile.
Kohtunik Svetlana Zolotnikova. Päike paistis ja ilm oli suhteliselt soe. Kavas oli 3 rada. A2 maksiklassis oli 11 osalejat.
Kõik tulemused SIIN.
  
1. rada. Pole pikka aega sellist pählit saanud (kõikide suurusklasside peale said kokku vaid 3 koera aja kirja, kõik maksid). Skeem SIIN. Täitsa huvitav oli, et pidi ikka nuputama, kuidas lahendada erinevaid kohti. Ilmselgelt sai mitu valearvestust tehtud. Esiteks tunnelid - ma ikka kohe ei oska ette saata. Kahes kohas pani Glenn ilusti tunneli august mööda. Disklaffi saime raja teiselt poolelt, kus Glenn läks poomi asemel tunnelisse (see oli ka vist kõige popim DSQ koht). Sellest hetkest on ka pilt:
Päris ilusti näitan ju tunnelisse - käsi oleks pidanud üles näitama siis võib-olla oleks Glenn poomile läinud...võib-olla. Kuna ma ei tahtnud rada nö katkestada ja Glenni tuju rikkuda siis panin otse lõppu, igaks juhuks, järgmise raja tarbeks ületasin ikka A-tõkke ka.
Video ka:


2. rada. Samuti agilityrada aga mõnus jooksurada, skeem SIIN. Kiiretele koertele oli küll lõksukohti aga aeglasele koerale oli see väga super rada :). Glennil oli juba palav. Aga tuju siiski hea. Kõik rajal sujus ilusti - Glenn oleks võinud kiirem olla ja ega A harjutamisest eelmisel rajal suur abi polnud - kuigi ta on ka aeglasemalt A-lt alla tulnud :D. Tulemus 0,91 sekundit ajaviga ja 3. koht! Kiirus 3,22 m/sek.
Video:


3.rada. Hüpperada ja totaalne jooksukas, skeem SIIN. Glennil veel palavam ja eriti mängida ei tahtnud isegi. Rajal joostes tundus mulle, et Glenn oli aeglane. Aga aeg näitas midagi muud. Mahtusime aega ja seega puhas rada! 2. koht. Glenni kiiruseks oli 3,65 m/sek (see on meie kiireim aeg ametlikel võistlustel). Viimasel ajal, kui Glenn on tiba kiiremaks läinud pole hüpperadu olnud ja A ja poom võtavad meil ju kiiruse kõvasti maha). Glenn tundus mulle vist ka aeglane, sest esikoha võitja Bolty näitas kiirust 5,51 m/sek!!! :P 
Video Glenni hüpperajast:

Aga kokkuvõttes on Glenni hüppetehnika ikka jälle hullemaks läinud. Päris õudne videolt vaadatagi...
Nüüd on siis 1 null agilityrajalt puudu A3-st. Ausalt öeldes loodan ja olen üsna kindel, et seda nii pea ei juhtu - ei tahaks isegi A3 radu jooksma hakata - liiga rasked ja kiired meie jaoks veel. ÕNNEKS nii aeglase ideaalajaga lihtsaid radu me enam niipea ei näe! :)

P.S. Eks ikka mõru maik on man võistlustest aga püüan harjuda agilityrahvavaenlase rolliga ja meeles hoida, et Glenn oli väga tubli!!!  Aga võtan kohtuniku kommentaare ja soovitusi igal juhul arvesse. Kui vaadata selle võistluse algust...siis see võib olla seletab minu tekkinud küsimusi. 

Comments