Skip to main content

Tartu RV, 06-07.11.10

Nädalavahetusel võtsime osa Tartu rahvusvahelisest koertenäitusest.
06.NOVEMBER:
Kohtunikuks Karin Bergbom Soomest, kelle kennel, Wheatstone , on tegelenud nisuterjerite kasvatamisega juba aastast 1983. Niiet naine on kauem nisukaid kasvatanud kui mina elanud!
Tänu sellele regasin sellele näitusele mõlemid koerad. Kokku oli registreeritud näitusele 8 nisukat.

Ring hakkas peale 5 minutit ajakavast varem - mul polnud veel teist händlerit kohale jõudnud ja ega ma isegi veel valmis polnud :(

ORR - esimest korda pidi Orr ringi jagama, kohale oli tulnud konkurent Soomest. Orr oma suure ego ja puberteediga muidugi mõista oleks hea meelega läinud teisele juuniorile näitama, mis ta asjast arvab - ja ega teinegi vähem asjast huvitatud polnud.
Tulemuseks oli see, et Orr jouras ja urises nii teise koera kui ka kohtuniku pihta (vot nii kõva mees oli omast arust). ÕNNEKS kohtunik seda urisemist ei kartnud ja mõistis, et asi võis tuleneda teisest koerast ja vaats isegi Orru hambaid kui too samal ajal urises...Asjaolu, et kohtunik katsus Orri sellal kui viimane urises, näitas Orrile, et urinast eriti kasu pole. Hoolimata oma urinast seisis ta päris kenasti. Loomulikult andis kohtunik sellise käitumise peale EVH (ei või hinnata), mina oleks sama teinud! Aga muidu arvas kontunik, et tegemist on väga ilusa koeraga :). Mul oli aga hea meel, et viga tuli jälle välja näitusel, kus meil midagi vaja polnud. Nüüd peab aga harjutama.

GLENN - Glennil oli nagu ikka, isaste tšempionklassis konkurente nii Soomest kui ka Venemaalt. Kohtunik arvas nii: tall dog; nice in outline; very nice masculine head; low set big ears and a bit light in eyes; very nice topline; good bones; well angulated behind; moves well; correct coat & colour. Hinne suurepärane ja isaste parim + CACIB. Kusjuures sellelt kohtunikult polnud ma üldse arvestanud CACIB-i saamist, läksin rohkem kirjeldust saama, niiet olen tõeliselt rahul!!! Tõu parima valimisel aga arvas, et emane on parim ja lõpptulemuseks jäi vastasoo parim (SP, PI-1, CACIB, VSP). Pärast tõu parima valikult ütles kohtunik veel, et Glennil on väga head proportioonid ja karv aga esiosa võiks parem olla aga ärgu ma selle pärast muretsegu, sest keegi pole täiuslik :)

Kohe pärast tõu parima valikult ruttasin agility võistlustele, mille kohta teen eraldi postituse.

7. NOVEMBER
Osalemas ainult Glenn. Konkurente meil ikka sama palju (miinus Orr). Täna oli kohtunik Hispaaniast Enrique Mate Duran.

Kirjeldus: very good proportions; .......?; very manly? type with good head, neck, topline, front; good topline and angulation; good soft coat, very vell presented; moves well. Hindeks suurepärane ning parima isase valikul olime jällegi esimesed , jällegi üks CACIB meile! Kohtunik lisas suuliselt, et koer on spectacular (imetlusväärne)!!! Seekord tõu parima valikul arvas kohtunik, et just Glenn on kõige ilusam ja andis meile tõu parima (SP, PI-1, CACIB, TP)!!!
Rühmavõistlusel oli kontunikuks hoopis kohtunik (Portugalist) ja väljavalituks me ei osutunud.

Aga enne rühmavõistlusi harjutasin ma Orruga ringis teiste koertega jooksmist, et jälle viga välja tuua ja keelata urisemist - aga no paremat jooksu ja seisu annab tahta!!! Absoluutselt mitte mingit urisemist ega mitte midagi - ainult hingeldas :) Niipalju siis vea välja toomisest... :D

Kõik konkurendid käsid Glenni kiitmas, et ikka ilus ja tiitliterohke koer :)

Comments

Palju õnne! Väga lahedad saavutused ja eriti ekspert-kohtunikult!!