Skip to main content

Balti Võitja 2010

Oktoober lõppes meile Riia külastamisega, ikka põhjuseks koertenäitus. Seekord tiitlinäitus Balti Võitja 2010. Kohtunikuks Rita Kadike-Skadine Lätist. Tiitlit jahtimas kokku 12 nisukat, neist 5 isast koera.

Kõigepealt sisenes ringi Orr (juuniorklassis):
Mul olid ikka kartused, et Orr ei seisa ja mida kõike veel. Ringis aga seisis!!! Ühe korra põntsatas oma tagumiku maha ja see oli ka kõik.
Kohtunikule me meeldisime. Kirjelduses oli öeldud: õige suurus, proportsioonid, pea, kõrvad ja saba; hea topline; keskmised nurgad; natuke lahtised õlad; liikumine vajab paremat tasakaalu; karval võiks olla parem värv. Tulemuseks hinne suurepärane ja oranz lint :D Aga ka eriauhind ja sert ja loomulikult ka tiitel Balti juuniorvõitja 2010, tänu saadud serdile on Orru nüüdsest ka Läti juuniortšempion ja seega ka Balti juuniortšempion.
Ehk siis koertemaailmas öeldakse nii: SP, EAH, JCAC, BALT JW 2010, LV JCH & BALT JCH!!! Isaste arvestuses sai Orru 3. koha.
Seejärel oli Glenni kord (tšempionklassis):
Glenni oli näitamas Maria. Kohtuniku arvamus oli selline: Kena, maskuliine isane; suurepärane konditsioon, proportsioon; maskuliine pea; tugev selg; õige saba; hea rind; keskmised nurgad; liigub hästi; hea karva kvaliteet. Hindeks saime suurepärase aga kohtuniku meelest oli 2 isast veelgi suurepärasemad, seega Glennule 3 koht. Kusjuures mind üllatas selle Läti kohtuniku hindamine - väga positiivselt. Minu ja tema arvamused võitjate koha pealt ühtisid 100%! Mina oleksin samas koerad võtma pannud (noh Glenni oleksin küll koha võrra tõstnud :)).

Enne kojumienkut otsisime ka ilusat kohta, kus pilti teha:Leidime lõpuks sellise pargi:Ja pärast selle pildi tegemist kõnges fotokal aku...

Comments