Skip to main content

Agility võistlus, 06.11.10

Laupäeval osalesime lisaks näitusele ka agility võistlustel, mis algselt pidi toimuma EMÜ maneezis. Mul oli kaval plaan kohe näituselt ühe maja võrra edasi minna võistlema - no problemas. Siis aga selgus, et võistlused toimuvad hoopis Kilgi tallides, mis asub Tartust Võru poole pea 10 km. Ajakavas näitas, et A1 alustab kell 11. Minul lõppes näitustehallis ring 10:50. Panin ülehelikiirusel asjad kokku, autosse ja kimasin võistluspaigale. Õnneks oldi ajakavast maas ja nii ma sain ilusti rajaga tutvumisele minna - mis siis, et kleidis ja kingades :)

Kohtunikuks oli Leena Rantamäki-Lahtinen Soomest. A1 maksikoeri oli 14.
Kõik tulemused leiab SIIT.

1. rada. Kerge ja kiire. Mu muredeks olid A, rõngas ja aeg :). Kõik läks päris kenasti ja väga hea oli märjal liival joosta. Aga ikka peab aga olema - eelviimane tõke oli pikkus ja sinna sisse mu väike hüppemeister lendaski, nii et ajas viimase pikkuse elemendi ümber. Pole ka ju imestada, kui ta 3 m varem ära tõukab. Niisis tulemuseks 5 karistuspunkti - mahtusime isegi ideaalaega ja 0,17 s jäi ülegi :). Selle tulemusega teenisime 5. koha. Kuigi oli kerge rada, said ainult pooled osalejatest aja kirja.
VIDEO:


2.rada.
Põhimõtteliselt sama rada ainult teisipidi. Nüüd oli teiseks takistuseks pikkus - ja õnneks puhtalt üle. Tuju oli Glennil mega ja päris hea kiirus ka. A läks nagu ikka, natuke kohmitsedes aga üle. Nüüd tuli vaid lõpuni joosta - aga siis - Glenn tuli slaalomist eelmviimase pulga vahelt välja!!! Arvan, et ta tahtis nii väga edasi joosta, et ei suutnud slaalomit rohkem teha :) Ülejäänud rada läks ilusti lõpuni. Ja jällegi -5 aga seekord ka 0,56 s ajaviga - eks see tuli sellest slaalomi parandusest. Selle tulemusega saime 4. koha. Aja said kirja seekord 8 koera.
VIDEO:


Aga kahe raja kokkuvõttes saime 2.koha :) Esimese koha sai 2 puhast rada jooksnus ja klassi vahetanud gordoni setter Emmy.

Kokkuvõttes jäi mul väga hea tuju sellelt võistluselt, sest Glenn näitas head tuju ja tahtmist ja a ei olnud niiiiii hull :) Viimane võimalus sellel aastal klassi vahetada on meil 28. november Tallinnas eksamil. Hoiame pöialt!

Comments