Skip to main content

16.03.14. Agiltiy platsi avamisvõistlus

Pühapäevasel kenal päeval, kus kahjuks oli just lumi maha sadanud olime kutsutud Lohkvas asuva agility väliplatside avamisele ja sealsele avamisvõistlusele. Kohtunikuks Lea Tummeleht ja tulemusi võib vaadelda SIIT.
Kuna tegemist oli mitteametlike võistlustega siis seekord vahetasin koertel klassid ära, sest nii oli kõigile kasulikum.
ORR, A0-A1, maksi, 9 osalejat.
1. rada. Ilus A0 rada. Ainuke mure olid tunnelid, mis olid libedad. Aga kuna Orr selline kondimurdja polnud siis tema puhul see eriti suur mure ei olnudki. Rada oli lihtne. Orrul oli täitsa hea tuju. Esemeses tunnelis mudugi esimese hooga kohe käis käna. Ja siis oli hetkeks tiba ettevaatlikum. Aga muidu oli täitsa heas tujus.


Sellega saime makside seast 3. koha. Kiirust ei tea aga eks ta midagi sinna 4,... jäi.
2. rada. Veel lühem. Esimesse tunnelisse minek oli tuba koperdamine, sest olin liiga ees, tagant lõikamiseks. Tuli välja et see oli makside seas kiireim tulemus. 1. koht! Kiirus jälle hinnanguline aga võib olla sinna 5 lähedale.


GRACE, A2-A3, mini-midi, 3 osalejat.
1. rada. Gracega ma kartsin väga tunneleid. Saime kõrvalplatsi peal proovida ja tuli välja, et Grace oli ise sama kartlik ja põhimõtteliselt kõndis tunnelites, et mitte libastuda. Tubli türduk. Otsustasime siiski osaleda. Raja raskusaste oli tegelikkuses väga lühike A1. 
Sellest tulenevalt me ka õnnestusime suurepäraselt, mis tõi meile puhta raja, kuigi aeglase. Aga sellest hoolimata 1. koht.


2. rada. Oli agilityrada ja juba täitsa tõsiselt võetava raskusastmega. Enne starti kripeldas, et Gracega enne ei saanud rõngast proovida. Alguses tahtsin küll eest lõigata, et siis olla poomil ees. Aga õnneks Grace ei läinud poomile vaid ikka tunnelisse. Ja siis tuligi see mida ma olin kartnud. Jäin enne rõngast tiba maha ja ei saanud Gracele rõngast ette näidata, tema muidugi pani rõngast mööda ja tunnelisse. DSQ. Proovisime siis rõngast ja tunnelikombinatsiooni mitmeid kordi veel, niikaua kõni õnnestus. Pärast seda premeerisin igat kontakti. Grace oli muidu tubli ja juhtimisvõtted enamuses täitsa tublisti töötasid.

Comments