Skip to main content

03.08.2013. Eesti Meistrivõistlused Agilitys

Toimus Eesti tähtsaim agilityvõistlus. Seekord Viljandis ja kohtunik oli Bernd Hüppe Austriast.
Hommikul, värsked ja valmis tegudeks!
Mulle tema rajad väga meeldisid. Oli täpselt see mis üks agility olema peab. Keerukus ja kiirus ilusti balansis. 
Meistrivõistlustest võttis osa 23 maksikoera, mina vaid Orriga. Minu tagasihoidlikuks eesmärgiks sai püstitatud 10-s koht.
1. rada. Hüpperada. Täitsa lihtne ja lõbus. Teoorias muidugi! Orrul suur jooksmistuju polnud. Jubedalt tahtis enne starti nuuskida. Seega kiirus tuli uinamuina, enne lõppu sai natuke hoogu isegi üles. Kolm viimast takistust sai võetud täpselt MITTE nii nagu õpitud. Ja tänu sellele kukkus ka Orrul eelviimane tõke. Tulemus 8. koht: -5 ja 0,57 sek ajaviga. Kiiruseks 3,94 m/sek.
Fotod: Elisabeth Heinrich
2. rada. Agilityrada. eesmärgiks mitte DSQ saada :). Orruke oli eriti aeglane ja kaared olid oi kui suured. Teine tõkkepulk kukkus. Ega ta eriti nagu ei elustunudki kogu raja jooksul. Tulemuseks 11. koht -5 ja lisaks ka 5,88 sek ajaviga. Aegluseks 3,34 m/sek.
Fotod: Ingmar Pill

Kokkuvõttes kahe raja peale saime me 10. koha - nagu eesmärgiks sai pandud. Järgmine aasta tuleb siis vähe kõrgemad eesmärgid seada :). Eelmine aasta saime Glenniga osaledes 11. koha. Niiet järgmine aasta peab vähemalt 9. koha saama ja kui nii siis pauhti! 9 aastat veel ja olengi Eesti Meister ;)
Videod:
Pärast meistrikaid toimusid nagu ikka ka tavavõistlused, seal osalesin nii Glenni kui ka Orriga.
GLENN
1. rada. Tuli kohe esimesest tõkkest mööda. Aga mis kõige üllatavam ta kartis kiiku. Hüppas poole pealt maha ja poomile esimese hooga minna ei tahtnud, teise hooga ootas muudkui kuna see õudne kiik nüüd kukkuma hakkab. Pärast poomi sooritust jooksime mängima. DSQ
2. rada. Teise raja olin Glennuga kogu aeg väga koos ja eest ei tormanud. Poomi võttis rahulikumalt aga kiigult ikka hüppas. Sai ühelt hüppelt tõrke ja siis kukkus pulgake ka. Enne viimast tõket hakkasin jooksma eeldades, et ta tuleb selle viimase hüppe ise aga ta tuli viimasest mööda. Otsustasin, et peale seda nikerdamist ma DSQ küll ei saa, läksime tagasi ja võtsime korralikult ikka viimase tõkke ka. Saime isegi 7. koha: kokku kogunes kuhi rajavigu, -20 ja veel suurem kuhi ajavigu, 24,57 sek. Liikumistempoks 2,48 m/sek.
ORR
1. rada. Tuju ikka eriti ei olnud. Hoo sai sisse korraks enne kiiku ja siis lendas innukalt kiigelt maha. -5. Tulemus 6. koht: -5 + 3,81 sek ajaviga. Kiirus 3,35 m/sek
2. rada. Võtsin eriti rahulikult ja olin ikka päris väsniud kogu päevast juba. Orr oli stardinimekirjas viimane. Mängisime rahulikult enne starti. Stardis ta muidugi ei läinud käima. Aga mingi hetk rajal tulital täitsa tore tuju sisse. DSQ tuli sealt kus Glenni tõrkedki. Kahjuks videot pole.

Comments