Skip to main content

14.01.12, Tartu näitus

Tartus toimus rahvuslik näitus kohtunikuks Belglane Liliane De Ridder-Onghena
Orr oli ainuke nisukas. 
Ringis Orru liikus suhteliselt kindlalt, mis on suur muutus võrreldes eelmiste kordadega. 
Seisak oli küll närtsinud aga samas kannatlik. Kohtunik ilma pikemalt mõtlemata asus koera pead sasima ja seda ikka korralikult mõlema käega - 
Orru talus seda isegi päris kaua, enne kui üks rahulolematu urr ta seest väljus. Kohtunik tõmbas eemale ja palus mul pead hoida niikaua kui ta keha katsub. Kusjuures Orrul polnud peale seda enam midagi öelda ja seisis korralikult lõpuni. Ja pärast katsumist liikusime isegi suhteliselt hästi. Niiet kokkuvõttes on Orru käitumine muutunud enesekindlamaks. Kirjelduslehel seisis: "2 years, sissor bite, well propotional head, dark eyes, could have better lay of shoulder, needs some more body, correct rear angulation, would prefer better topline, best movement today." Ühesõnaga õlad ja topline ei meeldinud väga ja liiga kribu on ta ka. Aga hea liikumise ja peaga. Hindeks andis väga hea ja sellega meie päev lõppes. 
Kohtunik oli täitsa korraliku range hindamisega, niipalju kui ma enne meid olevaid koeri nägin siis roosat linti kergekäeliselt ei antud. Mis on vahelduseks iseenesest kena, et kohtunik vaatab ja hindab koera. 

Comments