Skip to main content

07.09.13. KK võistlused

Aasta viimane kuulekusevõistlus. Seekord kahe koeraga. Võtsin Orru KK-1 tegema, sest oli vist ikka väga tagumine aeg ja peale selle sai eelmise aasta lõpus endale lubatud, et see aasta tuleb temaga KK-1 ära teha. 
Võistlus Kärknas ja kohtunikuks Marika Mikk. 
ORR KK-1
Orru sai loosiga esimesena püsilama, mille üle ma väga õnnelik ei olnud, teisalt mõlesin, et saangi teada kuidas ta tööd teeb. 
1. Ligipääsetavus. Suurepärane - kontakne ja rahulik. Max punktid.
2. Püsilama. Lamas ilusti. Vahtis küll vahepeal teist koera ja lilli ja liblikaid aga suurema osa ajast vaatas mind!!! Tagasi minnes ootas kõrvalkäsu ilusti ära.
3. Kõrvalkõnd rihmaga. Väga super hea! Oli küll mõningasi nö instikti kõikumisi ja pööretel natuke kõõritas ringi vaadata. Mõned punktid sellest maha.
4. Istuma jäämine. Ilus ettevalmistav osa, kuigi pärast minu liikumahakkamist võtab Orrul umbes pool sekundit aega, et liikuma hakata. Seisma jäämisel istuskiiresti, millest viskus lamama ja siis ISTU käskluse saanuna ISTUS. Natuke viltu. Ootas tähelepanelikult. Natuke punte maha.
5. Lamama jäämine ja juurdetulek. Lamas loomulikult imetabaselt kiiresti, tiba viltu vaid. Juurde tuli ja üllatuslikult kiiresti ja siis ilusti kõrvale.
6. Tõke. Hüppas ilusti. Ette tuli vist tiba viltu.
7. Aport. Ootas ära too käsu!! Ma natuke pelgasin, et ta ennetab. Tõi mitte nüüd suurimal võimalikul kiirusel aja üsna reipalt. Andis ilusti. Kuna ma sahmisin selle aportiga ja siis andisn kõrvalkäsu siis Orru ei saanud sellest aru, pidin käsku kordama. 
8. Koht. Orru ilusti lamas ja üsna kiiresti tuli juurde. Kohale läks mitte nüüd ka nii kiiresti nagu trennides (KOHT on Orru lemmik) ja lamas suhteliselt kiiresti. Aga eks ta oli juba selleks ajaks väsinud kutsu ka! Ja nämmat ju ka polnud kogu see aeg saanud :)
Kokku saime 93 punkti. Ma olin Orruga väga rahul - just selle keskendumisega! Kokku osales esimeses astmes 4 koera, kes kõik tegis supersoorituse. Meie õnneks said kaks teist koera vaid paar punkti meist vähem, seega meile 2. koht!!!
GLENN KK-2
Glennuke oli ainus teises astmes. Et võistlus kulgeks natuke kiiremini olime hoopis paaris kolmanda astme koeraga - meie eelis, me ei pidanud esimesena lamama.
1. Ligipääsetavus - no problemos. 
2. Kõrvalkõnd rihmata. Natuke tujutum kui tavaliselt. Paukude ajal natuke eemaldus aga kontakt säilis. Edasi läks tuju veel halvemaks. Noh midagi väga head ei olnud.
3. Liikumiselt istuma jäämine. Jäi kiiresti ja ilusti istuma!!!
4. Liikumiselt lamama ja juurdekutsumine. Läks lamama ja tuli juurde ka. Viltu.
5. Liikumiselt seisa. Läks istuma seismise asemel. 
6. Aport üle tõke. Hopp käsu peale hüppas ja tõi aporti aga tagasi tulles enam ei hüpanud. 
7. Aport. Tõi suhteliselt hästi. Tuli ilusti kõrvale.
8. Koht. Ülikiiresti tuli minu juurde ja ÜLIkiiresti läks kohale. Koha juures muidugi nuuskis, et kus see vorst on ja siis külitas lõpuks maha. Ennetas "kõrval" käsku.
9. Püsilama. Pelgasin pauke, sest auto juures olles ta hakkas märatsema paugutamise peale. Aga siin oli super hästi. Tagasi minnes ennestas "kõrval" käsku.
Lisaks nendele vigadele oli mul veel üks läbiv viga - ütlesin kogu aeg enne igat elementi "kõrval". Minu jaoks oli see märguanne koerale, et algasend võtta ja element alga. Aga tuli välja, et seda loetakse juba korduskäsuks (missest et ma seda näiteks andud enne ei olegi). Igatahes ei tohi seda öelda. Mulle meenus, et ma olen võstlustel seda varemgi kuulnud ja selle pärast palju punkte olen ennegi kaotanud - häbi mulle.
Kokku saime 78 punkti, mis on igati keskmine Glenni tulemus. Muidugi jäi kripeldama, see tõkkest mööda tulek ja mitte seisma jäämine - oleksime ikka siis üle 80 saanud. Aga muidu jäin ma suhteliselt rahule. Konkurentsitult parim - 1. koht! :)

Comments

Palju õnne! Olete väga tublid!