Skip to main content

03-04.11.12, Tartu RV näitused

Tegime jälle Orriga proovi näitustel osaleda, kuna näitus siinsamas "kodus" toimus ja Orril on Eestist 1 CACIB puudu. 
Kõigepealt sain ma suure ehmatuse osaliseks kui ajakavast nägin, et 12 nisukat on osalemas. 
Esimene päev. Kohtunikuks rootslane Hendrik Johansson. Läksime näitusele ilma puurita aga meie pettumiseks pidime ikka küllalt kaua ootama (kuigi olime 2 tõug ja meie ees vaid 4 koera). Tuli välja, et kirjas oli isaste avaklassis peale Orru veel 3 koera + veel 3 tšempionklassi isast + 1 noorteklassi isane. Niiet kõva konkurents. 
Juba ootates kuulisime kõva urinat ja kuna Orru ei saanud ka rahulikult puuris olla siis ega polnudki väga suuri ootusi Orru käitumiseks. Ringis meie taga olev noor isane koer urises non-stop Orru peale, sellest läks nahka ka liikumine. Alguses kohtunik vaatas kõikide kõrvade asendit ja siis Orru oli veel ikka suhteliselt lõbus. 
Kahjuks kui kohtunik sukeldus Orru habemesse, siis ei pidanud kaua ootama, et üks korralik urin kohtuniku poole sai saadetud. Kohtunik küll proovis veel aga Orru urin + aevastus oli talle viimane piisk ja kohtunik küll andis meile kirjelduse aga hindeks saime 0. Muidu kohtunikule küllaltki meeldis Orr, kirjelduses oli öeldud, et väga mehelik, hea pigentatsioon ja väga hea karv. 
Ja nõnda meie jaoks esimene päev lõppes. Ringist välja saades on koer muidugi kui ära vahetatud ja oli soomlastega parim sõber ja lasi ennast nunnutada ja paitada. Võitsid ilusad koerad mille üle mul oli väga hea meel! 

Teine päev. Võtsime kaasa nüüd ka puuri, kus Orr oli suurima hea meelega. Ringis oli Orr tubli, kuigi jälle pärast katsumist tahtis ringis tuhat nelja minema kihutada ja seega eriti ilusat liikumist ei näidanud. Seekordne kohtunik Shaun Watson Küproselt oli Orrile kuidagi rohkem mokkamööda ja ta tegi vaid sellist vaikset urinat, mis ei tundunud kohtunikule väga hirmutav. Võib olla oli Orru tiba rahulikum ka seetõttu, et pea ja hammaste katsume ajal sai ta vastu mind toetada. 
Pärast katsus teda veel põhjalikult ka tõugu õppiv kohtunik ja andis Orrule juustu lõpetuseks :). Mõistetavalt võttis kohtunik meilt hinde alla käitumise pärast, öeldes kirjelduslehel, et see nõuab veel tööd. Seega saime hindeks VH ja klassis 3 koha. Aga Orru oli jällse suhteliselt heas tujus ja minuga väga kontaktne. 

Comments