Skip to main content

12.08.12. Agility võistlus

Ikka võistlemas ja ikka mõlemaga. Mõtlesime, et saab kiirelt käidud, kuna Orr ju A2-s ja Glenn kohe järgi A3-s. Aga võta näpust, jõudsime võistluspaika kell 12:45 ja kodu poole saime sõitma hakata alles 20:30. Pärast seda sai tehtud otsus, et kui võistluspaika on rohkem kui 100 km siis osaleme vaid ühes võistlusklassis korraga.
Kohtunikuks Kees Stoel Hollandist, kelle rajad meeldisid mulle päris hästi!
ORR
1. rada. Orri oli tiba hajutatud. Raja esimeses osas, mitte väga ilmselgelt aga siiski, lükkasin Orru tõkke taha, esimese hooga sain küll selle parandatud aga siiski Orru võttis selle tõkke valelt poolt - DSQ. Koeral pole ilmselgelt õpetatud, et kui korra oled hüpanud siis tasub tulla ümber tõkke mitte kohe tagasi hüpata :) Muidu kiirus talutav, slaalom kena. Poom ja A olid jamps. Millegipärast peale sirget tunnelit (pärast poomi) võttis hoo maha ja nuuskis (või otsis hoopis toidukaussi?). Pärast seda ei võtnudki hoogu enam üles. 
2. rada. Kuna seisin kiigu kõrval siis see oli erakordselt aeglane, muidu edasi tervislik galopp. Slaalomisse saatmisel olin vales kohas ja koer võttis vale sisenemiskoha. Tuli tõrge (-5). Arvestasin muidugi raja õppimisel, et ta nii suurt kaart enne slaalomi ei võta. Kontaktpinnad jälle hüppas (-10) ja 2 pulka kukkus hüppamistel (-10). Niiet sellelt rajal tuli ports vigu, kokku -25 ning lisaks veel 0,73 sekundit ajaviga ka. Kiiruseks sai 3,5 m/sek. 
3. rada. Jälle sama koperdus slaalomisse minekul- jälle üritasin tagant lõigata. Pärast slaalomit hakkas ta kahjuks tagurpidi slaalomit võtma - ju ma siis ei andnud talle piisavalt ruumi slaalomi kõrvalt tulekuks - DSQ. Lisaks veel järgmisel tõkkel jube koperdamine. A oli hoopis kohtutav, poomi otsalt ei hüpanud - ju vist lihtsalt aeglase tempo tõttu. Pärast eelviimast tõket oli Orr täiesti veendunud, et see ongi raja lõpp ja mul läks omajagu aega, et talle selgeks teha, et ikka ühe tõkke võiks veel hüpata. Muidugi tegelikult oleks võinud ka mitte jamada seal. 
Videod:
Nüüd eesmärgiks 3 nädalat motivatsooni ja kontakte teha ja siis vaatame Viljandis jälle.
GLENN
1. rada. suutsime kohe alguses pinged maha võtta (mitte, et mul Glenniga joostes neid üleülde oleks), sellega, et Glenn tuli tõkkest mööda ja parandamisest ei tulnud midagi välja - DSQ. Tegin natuke nii soojenduseks veel rada ja siis lõpetasin ära.
2. rada. Sujus Glennile omaselt. Raja teisel poolel pärast slaalomit võttis ta aga hüppe valelt poolt - DSQ. Sellest oli küll kahju. Aga slaalomisse minekul tagantlõikamine enam vähem töötas - see oli üllatus (mul polnud plaanis seda liigutust küll teha aga magasin käevahetuse õigel ajal maha).
Videod kahest esimesest rajast:
3. rada. Hüpperada. Mõnus rallirada. Glennuga suutisime enam vähem ideaalselt joosta. Tulemuseks rajalt vigu ei tulnud aga ajavigu tuli ikka: 12,15 isegi, sest ideaalkiirus oli 4,2, meie kiiruseks tuli aga 3,32 m/sek (selle aasta tippmark :D!!). 
Foto: Krista Rämmann
Foto: Kevin Kalle Kell

Hea, et ma raamatusse enne äraminekut piilusin, sest muidu oleksime minema kihutanud ilma autasustamisele jäämata. Aga Glennuke sai oma aasta parima jooksuga väärilise 3. koha!
Foto: Külli Ragel

Comments