Skip to main content

03.06.12. KK võistlus

Glenn debüteeris kuulekuskoolituse teises astmes. Tegelikult plaanisin Orruga ka võistelda aga ta ikka pole veel valmis teiste koerte juuresolekul kohta ja aportit tegema. 
Kohtunikuks oli Elle Tamm. Kuna üllatuslikult polnud kedagi KK-1 klassis siis alustas KK-2. Veel üllatuslikumalt oli registreeunud KK-2 klssi 4 võistlejat, kelledest 3 oli kohal. 
Natuke pilte SIIN.
Glennil jäi tegelikult 2 trenni puudu, üks neist oli paugutrenn. Kõrvalkõndi paugu ajal oleme me kunagi teinud. Aga mitte kunagi varem polnud me püsilamamist paugu ajal teinud. Seega olin 100% kindel, et ta tuleb lamamast ära. Teine asi, mida me polnud proovinud oli aporti toomine üle tõkke. Õnneks otsustasin seda proovida enne võistlust, ja hea oli, sest ta tõi tõkkest mööda tulles. Sain teise korra veel proovida ja talle tuues öelda hopp, siis tuli ta üle tõkke. Veel olid kartused, et istuma jäämise asemel lamab ja ennetab igal pool kõrvale tulekut (eriti lamamisest). Ahjaa veel oli kartus, et läheb aporti järele ilma käsuta. Mõned kartused läksid täide ja mõned mitte.
Enne algust eluvaimu sisse puhumas:
Nii nüüd võistluse juurde. Õnneks ei pidanud esimesena lamama.
Raporteerimine:
1. Kõrvalkäik rihmata + inimrühm. Kahjuks võtsin Glenni liiga vara enne võistlust platsile ja söötsin viineri ära. Seega võistema minnes oli ta kõrvalkõnd ikka üsna kole. Ta jäi kaugele ja taha ka. Lisaks ennetas liikumiselt istuma jäämist. Paugule küll reageeris aga minu arust see tegi teda väheke korralikumaks. Tõkke ja aportite juures kaotas keskendumise ja jäi päris kaugele minust. Keskendusin sammude lugemisele ja unustasin, et oleme ju teises astmes. Enne inimrühma minekut võtsin mina algasendi ja kiitsin koera, siis kohtunik tuletas meelde, et inimrühm on ka. Jube piinlik! Inimrühm iseenesest ei ole Glennile probleem. Kahjuks tegin ise päris palju vigu.
Video:
2. Liikumiselt istuma jäämine. Ettevalmistavad 10 kõrvalkäigu sammu oli selline nagu eelminegi kõrvalkõnd ja ennetas istuma jäämist kolme sammu pealt. Ja siis kui oli istuma jäämise koht siis lamas. Niiet saime -5 punkti juba lamamise eest. 
3. Liikumiselt lamama jäämine. Jälle ennetas istuma jäämist. Õige koha peal jäi lamama küll. Aga siis unustasin ma ära, kas tuleb juurde kutuda või ise juurde minna. Otsustasin ise juurde minna, mis oli vale otsus. Kohtunik käskis kogu elemendi uuesti teha. Jälle ennetas istuma jäämist ja jäi ilusti lamama. Juurde kutsumisele reageeris kiiresti aga ette istus viltu. Kõrvale tuli ilusti ja kiiresti.
4. Liikumiselt seisma jäämine. See õnnestus nii nagu trennis! Ei olnud istuma jäämise ennetamist ja seisma jäi kiiresti ja ilusti. Ja ei ennetanud ka kõrvale tulemist! Olen väga rahul!
3. ja 4. elemendi video:
5. Aport. Jälle need elementide vahelised kohad jäi ta unistama. Aga ta ootas ära toomise käsu. Tooma läks kiiresti ja võib olla liiga lõbusalt. Tõi ilusti ja andis ilusti. Mina olin nii rahul tema toomisega, et hakkasin juba pärast aporti ära andmist teda kiitma ja siis tuli meelde, et kõrvale peab ka ju veel tulema. JÄLLE minu pläss, muidu oli okei.
Video:
6. Aport üle tõkke. Ei ennetanud käsklust ja läks tooma ilusti ja kiiresti. Haaramine ebaõnnetus esimesel katsel. Tagasi tuli siis võttis suuna, mis oleks viinud tõkkest mööda jooksmisele. Kallutasin siis ennast, et elementi päästa. See õnnestus. Glenn muutis kurssi ja tuli üle tõkke. Ette kohe ei istunud aga ma olen päris rahul selle elemendiga.
Video:
7. Koht. Kohale minnes ettevalmistavas osas jälle ennetas seisma jäämist :). Lamas küll viltu aga see eest esimese käsu peale. Juurde kutsumisele reageeris jälle kenasti aga ette istus jälle viltu. Kohale läks kiiresti ja lamas kaunis kiiresti, mis sest et viltu. Lõpus ennetas kõrvale tulekut.
Video:
8. Püsilamamine. Minu suur hirm. Tegelikkuses tegi ta selle elemend ära perfektselt!!! Lamama läks esimese käsu peale. Paugule ei reageerinud ja püsis ilusti lamamas kogu aja. Ja lõpus ei ennetanud kõrvale tulekut ka! Suurepärane!
Video elemendi algusosast:

Kokku saime 78 punkti ja 2. koha!

Comments