Skip to main content

Riia RV, 30.10.11

Järjekordne näitus Orruga. Seekord sõtsime Riiga. Kohtunikuks oli Petr Rehanek Tšehhist. Meie osutusime ainasateks nisuterjeriteks, mis oli mulle päris suur üllatus, sest viimastel aastatel on Läti rahvusvahelistel näitustel ikka konkurentsi olnud. 
Kõigepealt pean ütlema, et kogu halli kattis uus kunstmuruvaip - väga uhke värk. Orru oli pingevabam kui muidu ja päris heas tujus.
Hea tuju kadus kui suur meeskohtunik asus sõna lausumata esimese asjana koera meheuhkust katsuma. Seepeale võttis Orru saba jalgevahele. Kohtunik õnneks asus seejärel kiiresti pead ja hambumust ja seejärel keha katsuma. Õnneks Orru ei kommenteerinud seekord kohtuniku tegevust aga ta ei nautinud seda mitte üks raas. Kui kohtunik eemale läks oli tuju jälle päris ok. 
Eriti heks läks tuju kui me pidime liikumist demonstreerima - Orru oli kindel, et nüüd võib sellest vastikust ringist minema minna ja seda tuleb teha hästi kiiresti. Sellega tahan ma öelda, et ta ei liikunud kõige paremini - tiris ja oli pinges.
Kohtuniku kirjeldus oli tore. Mainis kõike seda, mida ma ise ka teadsin, muuhulgas ka seda, et käärhambumus, tumedad silmad, hea kõrvade asetus, tugev kael jne. Ainukeseks miinuspooleks oli, et liikumine tagant on tiba lai - eks seda seepärast, et Orr liikus üsna maadligi ja tegi tõelist nelikvedu - sest tolles suunas jäi ringist väljapääs :).
Igatahes saime me hindeks suurepärase, lisaks veel TP, CAC ja CACIB
CAC jääb ootele kuniks me Eestist ka serdi saame. 
Üldse jättis näitus väga hea mulje. Korralik koht, palju ruumi, ring täpselt ajakavas ja auhinnad toredad: lisaks karikale ja rosettidele veel ka 4kg Royal Canine medium adult sööki. Lisaks veel lauakalender, mille said kõik osalejad. 
Ärasõidul poseerisime natuke :)
Glenni arvamus asjast:

Comments

Anonymous said…
Ilusad pildid! Mis fotokat ja mis objektiivi Sa kasutad? :)
Tuuli said…
Aitähh, fotokas on Pentax K-r ja obje on Tamron, kahjuks 18-200mm, f 3,5-6,5. Paremat objektiivi ei jõua muretseda aga samas see on parem kui mitte midagi :)