Skip to main content

Guldagility 03.-06.07.14

Käisime Orriga Roostis GULDagility suurvõistlusel. 

Natuke küll pelgasin, et Orru suurest rahvamassist ja paljudest koertest laseb ennast väga mõjutada, rääkimata 4 päeva järjest võistlemisest.
Reis algas juba 1. juuli päeval. Sõistime laevaga Stockholmi. 2. juuli möödus samuti sõites, sest Stockholmist võistluspaika, Kalmarisse on üksjagu ikka minna. Koahle jõudes pidime veel hulk aega võistlusplatsil veetma, sest olime ühed suurtoetajad sellel võistlusel. Meie ülesandeks oli tuua nii palju kui võimalik varustust, millel kogu see rahvamass saaks võistleda. Me olime võimelised kaasa võtma 1 agilityraja + 1 hüpperaja täie asju. Rohkem ei mahtunud bussi. 
Hotell oli meil õnneks võisluspaigast nii umbes 400m kaugusel ja lisaks oli see ütlemata mõnud hotell, koos oivalise hommikusöögi, sauna ja mullibasseiniga :)

3. Juuli . Esimene võistluspäev. Ilm oli isegi jahe. 
1. rada - agility. Meie stardinumber oli kohe laguses. Rada ise oli selline A3 rada, et ikka natuke keerutamisi ja lõkse. Alguses kukkus pulk. Ma ise tegin mingi kahtlase liigutuse eestlõikamisel ja siis see pulk kukkuski. Peale A-d kadus tal keskendumine ja sellele ainult tänu sellele hiiglaslikule kaarele tulid meie ajavea sekundid. Poomi lõpus hüppas. Orri meeleolu oli natuke häiritud aga muidu täitsa mõnus algus agilitymaratonile. Tulemuseks kokku -10 rajalt + 2,94 sekundit ajaviga. Kiirus 3,63 m/sek. 59 koht (149 starti).
2. rada - hüpperada. Orru oli täitsa heas tujus. Raja kelkel Orru hüppas valelt poolt tõket. DSQ. Ja ega mul enam vähem peale seda läks rada ka meelest.
4. juuli. Ilm tiba kuumem aga Orru sai oma starti oodata hotellitoas magades.
1. rada - agility. Jällegi omade nõksudega rada. Eriti raja esimene pool. Orru oli natuke jälle hajutatud. A-hüppas üle aga selle eest kohtunik meid siiski ei karistanud (hoolimata sellest, et ta A kõrval ise oli). Aga see eest poomi lõpp sai õiglaselt hinnatud -5. Lõpus oli Orril jube kiire rajalt minema saada ja sellest tuli jällegi ülisuur kaar ja ajavea põhjustanud sekunudid kulusid sinna. Tulemuseks -5 rajalt + 2,59 ajavea sekundit. Kiirus 3,81 m/sek. 46. koht (146 starti).
2. rada - hüpperada. Kiire jooksurada. Meie saime DSQ seal, kus mina poleks arvanudki. Orrul oli liiga suur kaar ja ta läks valesse tunnelisse. Ja nagu edasinegi näitas, et DSQ oleks me niiehk nii saanud.
5. juuli. Kuum ilm. Orrut sai enne starte veega üle lastud niiet tal oli väga hea olla.
1. rada - agility. Kõige trikim rada üldse sel üritusel. Esiteks oli üsna võimatu slaalomisse sisenemine ja teiseks olid kõikvõimalikud nõksud trajektooris ning tagant saatmised. Minu suureks üllatuseks õnnestus meil slaalomisse saatmine. Orru oli ka üsna aeglane. A-lt jälle hüppas -5. Poomiotsa ikka kontrollisin see eest väga. Lõpuks olin ikka omadega suht hingetu. See 40 sekundit järjest "Siia-siia" karjumine võtyab ikka läbi küll. Tulemuseks -5 rajalt + 3,42 ajavea sekundit. Kiirus isegi 3,92 m/sek. 27. koht (151 starti)!
2. rada - hüpperada. Kiire jooksurada ja minu meelest pigem A1 raskemapoolne rada. Orr oli üldjoontes täitsa mõnusa minekuga, kuigi nagu ikka selliste tempo kõikumistega. Sellelt rajalt saime puhtalt läbi, ajaviga tuli ikka 2,51 sekundit, kuigi kiiruseks oli meil 4,26 m/sek (ideaalkiiruseks sel rajal 4,6m/sek!). Selle tulemusega aga teenimise 23. koha (156 starti). See tulemus läks ka parima 15% hulks, ning kuulus autasustamisele. Auhinnaks saime roseti ja väga mõnusad ja vajalikud traksid.
6. juuli. Esimese poole päeva sai kaasa elada eestalstele finaalides. kus midi klassi panid kinni Sanka ja Niki. ilm oli vastikult lämmi. Aga pärast finaalse sai ikkagi oma 2 rada joostud.
1. rada - hüpperada. Täitsa mõnus rada. Ma unustasin plaanitud eestlõikamise teha enne pikkust ja siis üritasin seha tahgantlõikamist. Mis totaalselt ebaõnnestus. Saime tõrke ja lisaks sealt tulid ka ajavea sekundid. Muidu Orr oli väga kontaktne ja mõnus! Tulemuseks -5 rajalt + 4,79 ajavea sekundit. Kiirus 3,62 m/sek. 41. koht (129 starti).
2. rada - agility. Viimane rada. Orr oli lõbus Poomi otsa hüppas ja minu meelest ka A, aga selle eest viga ei saanud. Tulemuseks -5 rajalt ja esmakordselt ajaviga ei tulnud! Kiirus 4,16 m/sek. 43. koht (121 starti). 

Kokkuvõttes jäin ma väga rahule. Orr oli üldjoontes heas tujus ja iga päevaga järest parem. Kripeldama jäid viimase hüpperaja enda unustatud valssimise ja kontaktid, mille nahka läksid 4 puhast rada :).

Kalmar oli vallutatud väikeste jäneste poolt, keda õhtuti ja hommikuti oli palju näha. Orrile jubedalt meeldis! Viimasel hommikul võtsime fotoka ka kaasa:
Seejärel hakkasime tagasi Stockholmi poole sõitma. Õnneks saime sadamasse varakult, kus aeg kulus asjaajamisele, kuna Talliniki töötaja oli meie teadmata muutud meie tagasisõidu kuupäeva päev hiljemaks. Lisaks oli laev täiesti välja müüdud. Läbi suurte pingutuste saime siiski nõnda, et Tallinnast muudeti meie reisikuupäevad vastavuslele meie piletitele ja meid lasti laeva. Aga kuna nad olid kõik odavamad lemmikloomakajutid välja müünud tuli neil nüüd meid paigutada hoopis kallimasse ja suuremasse aknaga kajutisse. Väga mõnus oli. Orrul nautis täiega vaadet.

Comments