Skip to main content

Aasta kokkuvõte!

Esiteks peab ütlema, et koertega tegelemist varjutas loomulikult väikse Bianka tulek meie ellu. Viimasel agility võistlusel jooksin 1 kuu enne Bianka sündi. Trennipaus tuli alles pärast Bianka sündi aga paar nädalat pärast keisrilõikust olin taas trennis ja täpselt Bianka 2 kuuseks saamisel osalesin kuulekusevõistlustel Tartus ja Võrus. Agility võistlusradadele naasin Bianka 3 kuuseks saamisel (isegi paar päeva enne) ja siis alustas Orr ka ametlikult võistlemisega.

GLENN
Agility (klikka pildil selle suurendamiseks)
Nagu tabelistki näha võistles Glenn 36 rajal. Sel aastal oleme rõhku pannud just kiirusele, mis tähendab, et DSQ % on päris suur, üle pooltelt radadelt saime DSQ. Puhtaid ja -5 tulemusi ei saanudki, kui rajalt vigu ei tulnud siis ajaviga tuli küll, niiet 36st rajast 17-l saime aja kirja ja sellest lausa 7 korral poodiumile.Võistlustel on ideaalkiirused ikka kasvanud, niiet ajavead tulevad Glennukesel kaunis suured. Sellest on ka keskmine tulemus meeletult suur: üle 17 kp rajalt. Kuigi üritasin Glenni jooksma upitada, see siiski ei õnnestunud, keskmine kiirus (ka max. kiirus) on aeglasemad kui eelmine aasta. Glenni areng oleks nagu peatunud. Kuigi ta motivatsioon on väga hea ja ta on ise tahtmist täis aga hüppetehnika veab teda ikka alt.
Järgmise aasta plaan on võistleda agilitys natuke tagasihoidlikumalt - trenni saab ikka 100%-liselt!

Kuulekus
Kuulekuse trenni tegin väga tagasihoidlikult, vaid aasta alguses. Juunis käisin kahel võistlusel. Sel aastal hakkas Glenn võistlema KK2 klassis ja sai seal suurepäraselt hakkama. Kuigi punktid ei ole teab mis kõrged, tuleb arvestada, et ma paari elementi polnud enne võistlust kordagi teinud (aport üle tõkke ja püsilama, ise seljaga), rääkimata muidugi vähesest trennist. 
Järgmine aasta on plaan Glennuga rohkem kuulekust teha ja võistelda ka.

ORR
Agility
Nagu juba enne öeldud alustas Orr juulist ametliku võistlemist A1 klassis. Juba kolmanda võistlusega juuli lõpus sai ta kokku vajalikud puhtad rajad ja sai edasi A2-te, seda siis vaid 7 rajaga! Glennil kulus selleks 2 aastat ja 43 rada :) Muidugi ei saa neid võrrelda, sest lisaks kõigele olin ka mina siis hoopis teine koerajuht ju.
Orru põhimure nagu ka eelmine aasta oli ikka ja jälle keskendumise ja motivatsiooni puudus. Hoolimata sellest sattusime me 12 korda ka poodiumile :) ja mida aeg edasi seda paremini suudab ta keskenduda mulle ja mitte tegeleda ringi vahtimisega. Vigu oleme saanud üsna võrdsel arvul nii pulkade mahakukutamise eest, kontaktivigade või tõrgete eest.
Järgmise aasta eesmärk on saada koer mängima avalikus kohas ja suurendada motivatsiooni ja sellega ka keskendumisvõimet.

Näitused
Ma olen ikka natuke terjer ise ka peast - ei tea miks aga ikka ja jälle on mul vaja nendele tobedatele näitustele ronida, Orrile need plaanid muidugi ei meeldi. Niisiis jõudsime 9-le näitusele ja saime sel aastal 4 tiitlit: Leedu Võitja, Eesti, Läti, Leedu ja Balti Tšempion.  Pea pooltel näitustel võeti Orru hinne just tema käitumise pärast alla. Muidu oleme me ilusad :) Kõige suurem edu saatiski meid Leedus, kus Orru sai mõlemil päeval tõu Parimaks peeti ja Iiri kohtunik oli Orrust ahvivaimustuses :) Muidugi on see meelitav aga Orru ikkagi võõraid käsi ei usalda ja tunneb ennast kohtunike katsumise ajal kõike muud kui hästi. 
Plaan on ikka vahetevahel näitustel käia ja oodata kui Orr saab enesekindlamaks, et lubab ennast võõrastel vabamalt katsuda. 

Kuulekus, kahjuks ei jõudnudki KK1 eksamile, sest Orru ei olnud piisavalt kindel, et eemalt töötada ja mul polnud aega Orri kuulekuseelementidega tegeleda. 
Järgmine aasta on kindlasti see plaanis.

Lisaks eelneavle saime see aasta jälle poisid koku lasta ja nad saavad koos jooksmas ja mängimas käia.

Comments