Skip to main content

Eesti Võitja 2010 ja Terjerite erinäitus, 05-06.06.10

05.06.2010
Orr tegi oma debüüdi laupäeval Eesti Võitja näitusel juuniorklassis. Kohtunikuks oli Tiina Taulos Soomest. Kokku oli osalemas 5 nisukat, neist 2 juuniorit.
Kõiki nisukaringitulemusi koos piltidega vaata SIIT!
Orri näitusetulemused SIIN

Orri esinemisega võib rahule jääda, kuigi me oleme viimasel nädalal harjutanud jooksmist ja mitte seismist, sesis ta ka üsna hästi. Tegelikult elu teise näituse kohta esines ta ikka väga hästi! Küll need oskused tulevad kogemustega.Kohtunik andis meile hindeks suurepärane (SP) ja saime ka oma esimese juuniorserdi (JSERT). Peale meid oli ka üks emane juuniorkoer. Tõu parima juuniori valik käis kohtunikul kiiresti. Orr sai tõu parimaks juunioriks (TPJ) ja sellega ka tiitli EST JW 2010 ja võimaluse lõppvõistlusel osaleda.Ega ma kirjelduslehest midagi aru ei saa, sest see on soomekeelne. Aga seda tean, et kohtunik kiitis Orri tüüpi ja suurust. Pärast veel ütles ka meile, et well done! :)

Parima isase valik käis kiiresti, peale seda kui ringikorraldaja oli kohtunikule selgitanud, et Orr ei saa CACIB-it vastu võtta ja see peab minema tsempionklassi isasele, otsustas kohtunik kiiresti, et parim isane ongi tsempionklassi isane ja Orr sai teise koha (PI2). Tõu parimaks tuli siiski parim emane koer Wheatstone Iolanda.

Siis oli tükk tühja maad ja ootasime lõppvõistlusi. Lõppvõistluste eelhindamise ring oli täielik hullumaja. Pea 70 koera!!! olid korraga ühes ringis totaalses puntras. Kohtunik käis ringi ja vaatas ning kui sa juhtusid mitte ringi mahtuma siis see oli sinu probleem ja kohtunik sind ei näinudki. Üldiselt kõik ikka trügisid ringi sisse ja võimalikult ringi keskele. Mind natuke häiris selline organiseerimatus ja mitte kõigile võrdsete tingimuste andmine. Meist Orriga käis kohtunik mööda 2 korda (niiet võrdetest tingimustest rääkides ei vihja ma mitte endale).
Pearingi sisenemisel saime liikuda 10 m, sest me olime järjekorras tagaotsas ja ring hakkas täis saama (ma ei kujuta küll hästi ette miks nisuterjerid on pärast takse ja muid minikoeri...samas kui iiri terjer, foksterjer on palju eespool? Ähh, keda see ikka huvitab?)
Väljavalituks me ei osutunud aga seismise poole pealt olin Orriga jälle rahul.

06.06.2010
Järgmine päev toimus terjerite erinäitus.
Kohtunikuks Lars Adeheimer Rootsist. Kirjas seekord vaid 3 koera. Ainus juunior oli Orr.
Orr esines päris hästi, liikus paremini kui eelmine päev. Hindeks saime väga hea (VH), sest kohtunik arvas, et Orril on liiga vähe karva ja õlg on liiga sirge. Ribikorv oleks võinud ka sügavam olla. Kiitis aga pead, ilmet ja eriti pigmentatsiooni. Samuti silmi, kõrvu ja jalgu ning nurki. See kohtunik eelistas ameerika tüüpi nisukaid (sellest ka tema mure meie vähese karva pärast :D) - seda tüüpi isane sai ka tõu parimaks.
Kuna me saime hinde väga hea siis oli sellega meie näitus lõppenud ja ees ootas kodutee...
Teel koju nägime lõbusalt vaatepilti:Kõrvalt vaatest avanes veelgi parem pilt - lisaks kohvritele ja taarale olid katusel ka suusad, korv, liblikavõrk ja jumal teab mis veel :D

Comments

Kadri said…
väga lahe!:)