Skip to main content

18.05.14. Kuulekus Kärknas

Vahepeal on olnud väga kiired ajad ja pole jõudnud blogi uuendada, mis muidugi ei tähenda et midagi ei toimuks. Alustame siis sealt kus blogitamine pooleli jäi. 
18. mail juhtus selline lugu, et osalesin kuulekuse võistlustel. Olnud ennast ekspropt kirja pannud. Oli mul küll võimalus kodus elemendid korra läbi proovida. Kohtunikuks oli Maarika Mikk ja võistlus toimus Kärkna võilillelisel platsil. Oli üks kuum päev ja arvestades ilma siis oli poiste sooritused väga head!
Esimesena sai käppa proovida Orr KK-1 klassis.
1. Püsilamamine. Saime losi tahtel püsilama enne kuulekuse osa teha. Orru lamas kenasti ja isegi enamuse ajast vahtis mind. Tubli poiss.
2. Ligipääsetavus. Korras.
3. Kõrvalkõnd. Kohtunik eriti rahul polnud. Orr kippus pööretel maha jääma. 
4. Istuma jäämine. Ettevalmistavas osas uimas. Pärast oli OK.
5. Lamama jäämine ja juurde tulek. Miinuse saime eest kiiresti kõrvale kutsumise pärast. Ma oma meelest hoidsin väga pikki vahesid enne käskude ütlemist aga eks endale tundub ikka et aeg läheb kiiremini. 
6. Tõke. Korras.
7. Aport. Läks ilma käsuta. Aga muidu oli rõõmus.
8. Kohale saatmine. Viltu lamas koti juures.
Kokku saime 92 punkti. Mis on minu meelest täitsa arvestatav tulemus :) Ja 2. koha saime ka!

Siis oli Glenni kord KK-2 klassis.
1. Püsilamamine. Jälle olime meie esimesena püsilamajad. 
Alles siis kui olin eemaldunud tuli mulle meelde, et siin klassis ju lastakse püssist pauku ka. Meie viimane kokkupuude sellega oli eelmine aasta võisteldes. Glenn hakkas paugu peale hakuma ja tuli minu juurde. Ta ikka ehmatas päris ära. Nulliring.
2. Kõrvalkõnd rihmata, inimgrupp ja paugukatse. See element läks meil päris kehvasti (algus ja lõpp). Alguses Glenn oli segaduses. Kakkas ennetama liikumiselt käsklust ja oli õnnetu, ei teadnud mida teha. Paugu peale läks saba vähemasti rõngasse :) Päras seda Glenn hästi kogus enda ja oli väga tubli. Läksin jälle tõkkele liiga lähedale ja Glenn oli korraks segaduses. Inimgrupist välja tulles Glenni tähelepanu kadus täielikult ja ta jäi uluvat koera vaatama. Ma oleks pidanud teda ootama aga kuna lõpp oli nii lähedal siis tahtsin selle elemendi kiiresti ära lõpetada :D
3. Istuma jäämine. Väga ilus.
4. Lamama jäämine. Ei läinud lamama. Pidin vist 2x veel käsu andma. 
5. Seisma jäämine. Super!
6. Aport. Väga ilus aga lõpu vusserdasin ise ära. Hoidsin hantlikt imelkult käes ja meil tekkis väike segadusehetk Glenniga. 
7. Aport üle tõkke. Läks ilma käsuta ja tagasi tuli suhteliselt laisalt. Muidu ok. 
8. Kohale saatmine. Glenni lemmik. Tuli ette viltu ja ennetas kõrvale tulekut. Lamas koti juurde ka viltu. 
Kokku saime haledad 73 punkti. Aga ikkagi teise koha, sest selles klassis vaid 2 võistlejat oligi. 

Comments