Skip to main content

10.05.14. Agility Lohkvas

Lohkvas võistlused ja tõotas tulla pikk päev. Kavas oli joosta 11 rada!!! Olin jooksmas kõigi kolme koeraga. Võtame siis järjest:
Grace, A1 mini, osalejaid 6, kohtunik Peteris Akimovs
1. rada. Alguses tunnelisse saatmine õnnestus hästi. DSQ tuli sealt, kust ma seda ei osanud oodatagi. Pärast seda õnnestunud tunnelisse saatmist võtsin suuna slaalomisse ja pöörasin liiga hilja A-peale. Grace eksis korra slaalomisse. DSQ. Aga muidu kontaktpinnad olid ilusad, paar tõrget oli minu laisklemise tõttu. 
2. rada. Pool rada oli ilus. Siis tuli poom. Poomi lõpus hüppas ikka megalt ja siis lendas kohe hüppele. DSQ. Edasi huligaanitses veel kiigel ka. Välja arvatud suur kaar enne A-d oli muu täitsa ilus.
Orr, A3 maksi, osalejaid , kohtunik Peteris Akimovs
1. rada. Jube algus oli. See, et me sealt puhtalt pääsesime oli ime. DSQ aga sain väga rumalalt. Saatsin koera ümber tõkke ja unustasin teda hüppele tõmmata. Tagasi parandama minnes saatsin ta hoopis tunnelisse. DSQ. Pärast kollast tunnelit sai hoo ka sisse. 
2. rada. Jälle õudukas algus ja seekord me sealt ei pääsenud. Ei andnud koerale ruumi ja Orr hüppas tõkkele tagasi mitte ei läinud ümber tiiva. DSQ. 
3. rada. Ei olnud nii õudukas aga siiski piisavalt. Kuni slaalomini läks kenasti. Enne slaalomit miskipärast ei vahetanud kätt ja Orr läks valesti. Lõpus saatsin koera ümber tõkkesse, mida tema tõlgendas tunnelisse saatmisena. DSQ.
Mõned head inimesed tegid Orrust (ja allpool on ka Glennist) ilusaid pilte:
Orr oli seekord üsna suur stressipallike. Muudkui vahtis ringi ja pööritas silmi. Võib-olla ma olen tema hea tujuga trennis juba nii ära harjunud, et see võistluskäitumine mõjub masendavalt. Veel mõjus masendavalt 5x DSQ :)
Grace, A0-A1 tunnelid, mini, osalejaid 11, kohtunik Inge Ringmets
1. rada. Ühes kohas oli kaar tiba suur ja enne lõppu jäin kutsumisega hiljaks niiet kaar läks ikka lubamatult suureks. Tulemus puhas rada, kiirus 5,41 m/sek ja kolmas tulemus.
2. rada. 2 kaart tulid liiga suured. Tulemus puhas rada, kiirus 5,21 m/sek aga 4 tulemus. Uskumatult karm konkurents :) Esikohale kaotasime üle 2,5 sekundi. Kokku kahe raja peale 3. koht.
Glenn, veteranide tunnelid, kõik suurused koos, 8 osalejait, kohtunik Inge Ringmets
1. rada. Kuna A0 rajad, siis need on lihtsad nii mulle kui Glennile. Tulemus puhas rada, kiirus 4,66 m/sek, 5 tulemus.
2. rada. Puhas rada, kiirus 4,31 m/sek. 4 tulemus. Kokku kahe raja peale 4 koht.
Päeva lõpetas veel osalemine Gracega kohtuniku eksamil A1 koerana.
1. Kõigepealt Monika Põllu eksamirada. Muidu ilus aga poomi hüppas.
2. Teisena saime joosta Inga Järve eksami rajal. Poomist saime vea. Videolt vaadates ei ütleks mina küll, et viga oli aga mulle tundub, et Grace oskab kuidagi joosta nii et jalad maad ei puuduta. Minule temaga koos jääb mulje, et ta jookseb alla ja videolt ei ole ka näha et hüppaks aga siiski suudab ta nii peenelt selle kontakti puutumata jätta. 
Ega ikka selliseid A1 radu nagu kohtunikuhakatised eksamiks olid teinud väga tihti päriselus ei kohta. Ikka on raskemad. 
11 tundi sai lohkva platsil järjest veedetud. 

Comments