Skip to main content

20.10.13. Agility võistlused

Eelmisel nädalavahetusel oli Loole TAKO agilityhalli asja. Minu suureks rõõmuks (tõsiselt kohe!) olid kõik A3 rajad ühel päeval ning boonusena veel ka A0 samal päeval. Oi kui tore, üldse ootamist polnud - muudkui jookse aga! Niisiis läksin Grace ja Orriga. Kohtunikud Anne ja Harri Huittinen. 
Grace A0 mini - 22 osalejat!!! (Tulemused SIIN)
1. rada. A0-le väga kohane jooksurada. Meil läks kõik kenasti, kaared olid ka suhteliselt väiksed, kuni viimase tõkkeni, millest ta sujuvalt mööda jooksis. Võtsin seda viimast tõket iseenesest mõistetavalt ja ei juhtinud. Alles siis kui nägin, et koer mulle jalgadesse jookseb raatsisin "hopp" öelda. Parandasime vea ära ja tulemuseks saime -5, kiiruseks 4,92 m/sek. See tulemus andis koguni 12. koha, sest puhtaid radu oli 11. 
2. rada. Tiba keerukam, pea pooled said DSQ. Raja õppimisel saadud abi tasus ennast ikka väga ära. Natuke koperdamist ikka oli - hilinenud valsi ja spurdi näol aga õnneks Grace armastab sedavõrd tunneleid, et läheb ilusti käsu peale. Seega saime puhta raja ja kiiruseks ilusad 5,52 m/sek. Andis ikka temaga koos vudada. See oli A0 parim sooritus.
Kokku kahe raja peale saime aga 7. koha.
Orr A3 maksi - 21-22 osalejat (tulemused SIIN)
1. rada. Hüpperada. Täitsa mõnus rada iseenesest. Jätsin ise poole raja peal valssimata ja siis oli hetkeline segadus. Ning enne slaalomit tegin ülearuse valsi, millest jäin koerale ette ja ei suutnud orienteeruda, kus täpselt slaalom asub. Siiski kirja läks puhas rada kiirusega 3,87 m/sek. 8. koht.
2. rada. Jälle mõnus rajastiil. Minul õnnestusid kõik juhtimisvõtted üsna hästi. Välja arvatud koht, kus otse ees oleva pikkuse asemel pidi kõrval olevasse tunnelisse minema. Jäin nagu unistama ja lootma, et koer loeb mõtteid. Tegelikult seda kohta ma kartsin ette juba. Oleks pidanud varem kutsuma! Igatahes DSQ. Kiirus oli kõigist radadest parim, hoolimata isegi sellest, et ta korra tõmbus aeglasemaks poomil, kuna see kõikus üsna häirivalt aga minu rõõmuks taastus ta sellest ilusti!
3. rada. Uus kohtunik. Alguses oli paha nurk slaalomisse minekul. Kahjuks on meil Orriga praegu selline staadium, kus ma ei saa teda ootama jätta ja me peame koos startima. Slaalom tuli Orrole üllatusena ja ja ta oli üsna murelik seda läbides. Kohe järgmisel tõkkel andsin Orrile vist liiga vata hopp käsu ja ei kutsunud piisavalt endaga ja nii ta tõkkelt tagasi hüppaski. DSQ. Sellega meie jaoks ka raja keerukus lõppes. Ülejäänud osa rajast oli tõsine jooks. Orru jooksis rõõmuga. Poomi otsa ei kontrollinud ja selle ta hüppas rõõmsalt üle. 
4. rada. Jälle samas stiilis rada. Mulle väga meeldis. Ainuke mure oli jällegi kohe teine tõke, seekord tunneli ja poomi valik. Kartsin seda nii hirmsasti, et tõmbasin koera poomist ka igaks juhuks hästi kaugele :) Lõpuks saime siiski ka poomile. Viga tuli päris lõpus, pärast A-d otse okseril. Huvitav, et päris paljud koerad said seal vea. Ju siis oli koertele ootamatu. Tulemuseks -5 ja 8. koht. Kiirus 3,51 m/sek.
Olen rahul, sest Orr oli täisa mõnusas tujus. Meie start võtab veel palju aega, et teda heasse meeleollu tuua ja et ta ei muretseks ümbritseva pärast. Minu eesmärk on saada ta ise ilma käsuta haukuma ja mulle keskenduma kui me agility platsile lähme!

Comments