Skip to main content

21.07.13. Agility võistlused

Tartu võistlused. Viimased võistlused olid meie jaoks juuni alguses. Esimest korda osalesin mõlema koeraga samas võistlusklassis. Meie jaoks algas päev varakult, sest oma klubi võistlustel tuleb ikka toimkonnas ka olla. Kell 8 hommikul sõitsime kodust välja. Sain A1 ja A2 võistlusklasse nautida ja pildistada (pildid SIIN). 
Kohtunikuks Zdenek Spolek, Tsehhist. Nagu A3-s selgus, ei erinenud tema A3 rajad suuresti A1 radadest. See tähendab, et kui A1 oli liiga raske siis A3 rajad olid meeldivalt kerged ja kiired (noh muidugi "kerged rajad" on suhteline mõiste, sest nagu allpool selgub sain ka mina oma 6 stardist pooled DSQ-d).
ORR.
1. rada. Hüpperada. Kuna Orr on viimasel ajal trennis näidanud üles tõesliselt head tuju, siis see rada oli mulle natuke pettumuseks. Võib olla tal oli raske paljude koertega enda ümber starti oodates kohaneda. Orr oli keskendumisraskustega ja oma tavapärases "võistlussörgis".  Muidu oli ainus keerukas koht rajal tunnelite valikud, mida ma pelgasin. Aga need ei osutunudki Orri jaoks probleemiks. Okserilt saime -5 ja lisaks tuli meil ka leppida ajaveaga (1,53 sek). Kiiruseks 3,79 m/sek. 20-st koerast saime 10. tulemuse.
2. rada. Pärast esimest rada ajasime auto varju, niiet Orr nägi võistlusplatsi ja teisi koeri. Ta tuju koheselt tõusis ja ta oli puuris oodates üsna ulakas. Starti võttes oli Orr heatujuline aga täpselt sel hetkel kui ma koeralt kaelarihma kaelast võtsin ja tahtsin startima hakata algas stardi läheduses kahe isase koera vahel sõnasõda. Muidugi Orr oli sellest haaratud ja eks ta pärast esimesi tõkkeid ka selja taha vahtis AGA õnneks oli ta siiski üsna heas tujus! DSQ teenisin ära slaalomis, kui ei laskunud koeral rahulikult ise slaalomisse minna, vaid juhtisin teisest pulgavahest ta sisse. Seejärel mitmeid kordi tegin seda uuesti...igatahes lõpuks võtsin suurema kaare (nagu videos kuulda, seda soovitati ammu juba) ja läksime edasi. Pärast poomi läks ikkagi juhtimine sassi. 
3. rada. Minu jaoks päris mitu keerulist kohta. Slaalomis läksin liiga kiiresti ette ja lõpuks tõmbasin ta liiga vara sealt välja. Kohtunik seisis slaalomile väga lähedal ja Orr jälle võttis kohtuniku juures tempo täiesti maha. Üldiselt oli ta juba natuke väsinud aga muidu oli tuju päris hea. Tulemuseks rajalt -5 aga seekordne ajaviga oli "muljetavaldav" 9,91 sek. Kiiruseks vaid 3,21 m/sek. 8. koht. 
Muidu jäin ma tegelikult päris rahule, sest natuke nagu juba kiikab seda head tuju ja keskendumist võistlustel ka. 
GLENN
1. rada. Glenniga ma väga seda tunnelivalikut ei kartnud aga tegelikkuses jooksis Glenn kohe esimeses valikus otse valesse tunnelisse. Eriti ei tahtnud teda rohkem väsitada ja tulin rutu tulema. DSQ.
2. rada. Kuna Orriga oli seda rada joostud siis juhtisin slaalomisse minekut tiba hoolikamalt. Glenn oli tubli ja rajalt me vigu ei saanud. Muidugi tuli ajaviga 9,63 sek ja kiiruseks 3,23 m/sek. Mis on Glenni jaoks täitsa tubli tulemus! 9. koht.
3. rada. Glenn oli tahtmist täis. Nüüd aga vastupidiselt Orriga jooksmisele jäin slaalomit liiga kauaks ootama ja liiga hilja hakkasin jooksma. Glenn tuli mulle valele käele (oleks pidanud valssima) ja enne kui ma arugi sain, oli ta müüriist mööda tulnud ja pani otse tunnelisse. DSQ. Kuna ta keeras tunnelist tagasi siis tulime rajalt lõbusalt joostes ära, tegelikult oleks võinud ikka ju lõpuni raja joosta aga tundsin kuidagi et ei taha teiste aega raistada. Lollus! Teinekord nii jookseme ikka Glennuga lõpuni.
Koju saime 8 aeg õhtul. Vist.

Comments