Skip to main content

27.04.13. Agility Tartus

Esimene välivõistlus! Oma koduplatsil. Kohtunik Svetlana Zolotnikova. A2 maksikoeri vaid 3.
ORR
1. Rada. Hüpperada, päris mõnus rada jooksmiseks. Aga orrul oli sörgi meeleolu. Ja raja peal käima ei läinudki. Huvitav, et rajal joostes tundub alati, et kiirus on selline et võiks vahepeal magama visata. Pärast tulemusi vaatasin, et Orru sörkis 3,67 m/sek. Tulemuseks puhas rada ja I koht (auhinnaks saime tõeliselt toreda ja mõnusa sikutusmänguasja!) 
2. rada. Pidasime plaani kuidas Orru heasse tujusse saada. Üritasin küll aga start vajus ikka ära. Tempoks ikka tervisejooks. Slaalomis, mis Orrule tegelikult meeldib, läks tal tuju ikka päris ära ja muidugi minul ikka ka. Et mitte ta peale vihastada lahkusin rajalt - ega sellel tujutul venimisel nagunii suurt mõtet pole. Mina olin muidugi jälle murest murtud, otsides põhjusi (loe: vabandusi ja ettekäändeid) miks koeral halb tuju on. 
3. rada. Rada oli tõsiselt mõnus! Läksin rajale teadlikult suhtumisega, et midagi hullemaks nagunii ei lähe ja kui ta tujust halvaks läheb siis hakkan lihtsalt keset rada mängima. Tempo oli siiski tervisejooks aga tuju oli parem. Slaalom oli ilus. Rõõmustasin Orri tuju üle nii, et rada läks meelest ja juhtisin ta valesse tunneliauku. DSQ.
Kodus videodelt vaatasin, et üks ta aeglustumiste põhujstajaks oli kohtunik. Ta oli ikka päris umbusklik sellise liikuva ja teda uuriva inimese suhtes. Muidugi kui ta suudaks mulle rohkem keskemduda ja kiiremini liigutaks ennast siis vast ei jääks tal aega kohtuniku kavatsuste üle juurelda.
GLENN
1. rada. Ootamatult raskeks kujunes slaalomisse sisenemine. Ootasin küll teda oma arust aga ju siis mitte piisavalt. Lisalks sellele saatsin ta lohakalt tõkke taha ja ta tuligi tõkkest mööda, siis oli juba liiga hilja seda parandama hakata ja suundusime puhkama!
2. rada. Meile Glenniga sobivad Sveta rajad hästi. Glennike ei sure ära raja peal, sest iga teine tõke pole tagant ja ümber jne. Kõik sujus mõnusalt kuni lükkasin Glenni poomi asemel tunnelisse. DSQ
3. rada. Olin nõuks võtnud, et dsq me sellelt rajalt ei saa. Aga juba teist hüpet Glenn ei hüpanud. Ma polnud õppides selle peale tulnudki, et selt võib mööda tulla :). Aga ülejäänud rada oli tubli!

Comments