Skip to main content

Agility eksam, 24.10.09

Kavas oli 2 agility rada. Kohtunikuks Svetlana Zolotnikova. A1 maksides eksami tegijaid 14 koera.

Palju õnne Ailile ja Dessyle ning Tuulile ja Robile, kes suutsid teha seda, mis meil ei õnnestunud ning võistlevad edaspidi A2 klassis!

1. rada. Oli tegelikult päris lihtne, ei midagi kaelamurdvat. Aga noh teiseks takistuseks oli meie suurim probleemkoht - A-tõke. Kuna tahtsin kiirelt rada teha siis riskisin ja jooksin natuke kontaktpinnast eemale, mille peale Glenn muidugi sujuvalt kontakpinnast üle hüppas. No ja ega siis oli ülejäänud jooks trenn, sest 5 karistuspunkti käes. Ja siis suutsin ma peale poomi koera ära kaotada - videost nägin, et Glenn jäi enne tõket seisma ja siis tuli minu juurde - ei tea miks ta nii tegi. Sealt tuli ka see ajaviga ja tõrge. Tulemuseks siis 10 viga ja 11.8 sekundit ajaviga. Kuigi rada tundus lihtne said paljud koerad hoopis disklaffi.
Video:


2. rada. Oli tsipa raskem aga samas samuti mitte midagi hullu. Esimene tõrge tuli sellest, et ta jooksis lihtsalt rõngast mööda, eks ma oleksin pidanud teda ka hoolikamalt rõngasse saatma, kuna see meie vana vaenlane ju. Siis teiseks slaalomisse minek. Kahjuks oli slaalom sellise nurga all, et otse minnes koer läkski teise posti vahelt sisse aga mina loll ei märganud seda ja seega ei osanud ka Glenni õieti saata - seega slaalomisse sisenemise viga. Eks ma seal munesin, et Glenn ikka ilusti slaalomi algusesse saaks ja kindlasti teise korraga õieti läheks. Seega tulemuseks jälle 10 viga ja seekord siis meeletud 18,38 sekundit ajaviga. See 18 sekundit ajaviga tuli uuesti rõngasse ja slaalomisse minekust ja loomulikult A-st, kuna seekord ootasin kontaktpinna juures ja meelitasin ta nii alla.
Video:


Sellel päeval polnud Glennil ka mingit erilist tuju, suht tuim tükk oli. Kuigi ta on olnud ka aeglasem, polnud ta ka väga kiire. Ehk siis tuleb trennida eelkõige A-tõket ja teiseks kiirust ehk motivatsiooni?
Proovime uuesti novembris :)

Comments